Pääkirjoitus: Tämän halusimme Keskustorilla nähdä

Viime lauantaina Keskustorilla oli sellainen hulina, jollaista sinne on toivottukin. Enpä vain olisi arvannut, että tulee olemaan tammikuu, kun näen ensi kerran seinäjokelaiset torilla yhteislaulamassa ja tanssahtelemassa.

OmaSp-pankin avajaisjuhlaa lienee valmisteltu pitkään ja huolella, koska toteutus oli niin napakka. Iso lava kuormattiin Keskustorille perjantain ja lauantain vastaisena yönä 01.00. Aamuyhdeksältä kamoja alettiin kasata. Kello 13 kaikki oli valmista.

Titi-nalle, Jukka Poika ja Paula Koivuniemi olivat makoisa kattaus. Järjestäjien arvion mukaan esiintyjiä seurasi päivän mittaan noin 5 000 ihmistä. Ei huano!

Lämmin kävi kylmällä kaupan, varsinkin, kun sai ilman erestä. Lihakeittoa lapioitiin tuulensuojaan noin 2 300 annosta. Makkaroita meni parituhatta, pullanpaloja tuhat ja kahvia monin verroin. Esiintyjien tauolla uusi pankkipytinki imi sisäänsä uteliaiden virtaa.

Sekin oli siistiä, että toritapahtuman ylöspanossa luotettiin paikalliseen. Pasi Ojalan Otustuotanto hoiti niin artistit, äänentoiston, valot, lavan kuin screeninkin – kaikki pelasivat hienosti.

Kaupungin osalta ihmettelin paria pikkuseikkaa: A) Miksei torin joulukuusessa ollut valoja? Olisi saanut olla. B) Miksei konsertin ajaksi voitu sulkea lavan takana olleen Kalevankadun liikennettä? Onneksi huviajelu oli vähäistä ja vaaratilanteilta vältyttiin.

Toripäivän tarjonnut OmaSp sai paljon myönteistä näkyvyyttä. Sietikin saada moisen panostuksen myötä. Jos joku kadehtii, voi lohduttautua sillä, että varmaan siinä paloi tuohtakin.

Kokonaisuus kelpaa muille malliksi, ja kansa kiittää kyllä paljon pienemmistäkin toteutuksista.

Makkarajonossa tapahtumaa kiiteltiin vuolaasti. Kaupunkilaisilla oli tunne, että heidät oli huomioitu ja torilla tapahtuu. Yleisin kommentti oli: Tätä lisää, kiitos!

Tero Hautamäki

päätoimittaja