Pääkirjoitus: Tätäkin pitää vaasalaisilta karehtia...

Männä suvena se taas nähtiin. Seinäjoella on ylivertainen kesätapahtumien kirjo jos vertaa vaikkapa naapurikaupunki Vaasaan. Sen sijaan rannikolla on jotain, mitä meillä ei todellakaan ole.

Vaasassa on aina elokuussa kadehdittavan näyttävä ja viihdyttävä Taiteiden yö, joka kokoaa iloisia ihmisiä toreille ja turuille. Sellaisesta Seinäjoella ei osata vielä edes haaveilla. Ainakaan avauksia siihen suuntaan ei ole isommin nähty.

Kaupungillamme on kuitenkin pätevä tekijäporukka kulttuuripuolella. Lähitulevaisuudessa heille toivoisi tarpeeksi aikaa ja riittävästi rahaa Taiteiden yön synnyttämiseksi Seinäjoelle. Värikäs yhden illan keskustafesti tänne vielä loppukesään sopisi. Samalla se olisi Seinäjoen hattuun yksi ison kaupungin tunnussulka lisää.

Kulttuuripuolella Seinäjoen seudulla riittää harrastajia esiintymään ja näyttämään parastaan. Täällä on myös paljon joka taiteenalan ammattilaisia ohjaamaan ja auttamaan harrastajia, tietysti korvausta vastaan.

Jossain Facebookin syövereissä näin tekstin, jossa kansalainen Riitta Ylimäki kirjoitti hyvän kommentin aiheeseen liittyen. Viestiketjussa päiviteltiin ensin sitä, kuinka uusi tori on välillä yksi Seinäjoen hiljaisimpia paikkoja. Ylimäki ehdotti, että torin voisi antaa ainakin lauantaisin pop up -henkisesti kulttuuriharrastajien areenaksi.

Kuorot, tanssiryhmät, orkesterit, sirkuskoulut – you name it, saisivat mellastaa mielensä mukaan osaamistaan esittäen. Se toisi torille elämyksiä ja elämää. Se taas toisi kauppiaille asiakkaita. Tulos olisi täydellinen win-win – kaikki voittaisivat.

Syksy saa, me myös. Nimittäin, pienen häivähdyksen Taiteiden yö -tyylisestä pläjäyksestä voi aistia ylihuomenna. Perjantaina 6.9. Seinäjoella vietetään Keskikaupungin Yö -tapahtumaa.

Liikkeet ovat auki myöhälle iltaan ja houkuttelevat asiakkaita tarjouksillaan. Kaupungilla on monenlaista katsottavaa, kuten näyttävä tulishow Kauppatorilla. Ohjelma jatkuu vielä lauantaina tanssiryhmien esityksillä.

Tänä vuonna Eparilla on ensi kertaa oma telttansa tapahtumaan liittyen. Ensi-illan kunniaksi ohjelma tilattiin suoraan suomifolkin huipulta. Eparin musateltalla soi timanttinen MäSä Duo, josta lisää sivua kääntämällä.

Herroja joskus livenä kuulleena uskallan luvata, että MäSä on parasta, mitä kaksi miestä voivat yhdessä tehdä suomalaisen musiikin eteen.

Nähdään siis perjantaina Eparin teltalla, jutellaan, kuunnellaan ja nautitaan. Myö piffataan mehut ja keksit!

Tero Hautamäki

päätoimittaja