Pääkirjoitus: Töllätessä katoavat kivasti aika ja paikka

Koronajoulu se sieltä tulla jolkottaa. Ahdistaako?

Ei ihme. Ehkä rajoitetusta joulusta voi silti selvitä oikealla asenteella. Jokainen tietysti tekee oman joulunsa sen näköiseksi kuin itse tahtoo.

Minun jouluvinkkini olkoon se, että ellette vielä ole suoratoistopalveluperhe, joka tilaa yhtä tai useampaa elokuva-/sarjakanavaa, olkaa sellainen perhe nyt. Antakaa pikkusormi – huomaatte kuinka lähtee koko käsi.

Kaukosäädinkäden mentyä teille jää vielä toinen. Sillä kun mättää herkkuja naamariin tölläämisen lomassa niin hups vain, joulu joutui ja näköjään menikin jo.

Ajan ja paikan kadottaminen on helppoa varsinkin sarjojen kanssa. Katsot jakson, sitten toisen ja kolmannen. Kohta huomaat katsovasi samalta istumalta ohjelman toista tuotantokautta ja toivot, ettei uusi rakkautesi koskaan lakkaa jatkumasta.

Katsominen on uusi lukeminen. Älä toki lopeta lukemista, mutta huomaa – se on privaatti nautinto. Elokuvia voitte katsoa yhdessä ja jakaa elämyksen.

Muistakaa, että ammattikatsoja ei tingi ruokahuollon sujuvuudesta. Raivatkaa esteetön reitti sohvan ja joulupöydän välille. Täyttäkää kaapit kaikella naposteltavalla.

Joulupäiviksi voi etukäteen laatia leffalistan, jolle jokainen saa lisätä omia suosikkejaan.

Meidän perheen listalle ovat jo yltäneet Eparissakin esitellyt tähtirohmuelokuvat Jojo Rabbit, Enola Holmes ja Crazy Rich Asians – muiden muassa.

Nuo rainat sopivat parhaiten teiniperheisiin. Tarjonta taivaskanavilla on kuitenkin niin kattava, ettei etsivä voi olla löytämättä. Ja hei – huonon voi aina jättää kesken. Kaiken lisäksi elokuvakanava on varsin edullista lystiä.

Kun kaikkia on nyt suositettu eristäytymään kotiin, otetaan siitä ilo irti. Töllöjoulu on siihen yksi vaihtoehto.

Hyvää joulua kaikille Eparin lukijoille!

Tero Hautamäki

Päätoimittaja