Pääkirjoitus: Treffeillä Pauli Hanhiniemen kanssa

Tiedätkö, miksi laulaja-lauluntekijä Pauli Hanhiniemi käyttää aina ruutupaitaa? Siksi koska hänen 88-vuotias äitinsä ostaa niitä muiden pohjalaisnaisten tapaan jatkuvasti lahjaksi rakkaalle lapselleen. Ruutupaidasta tavaramerkkinsä tehneelle Hanhiniemelle puseroita lähettävät myös julkisuutta haluavat yritykset. Tällä kerralla Hanhiniemi kiskaisee ylleen juuri ennen lavalle astumistaan paketista vetämänsä harmaavalkoisen paidan. Hihassa lukee Ponsse.

Epari pääsi kurkkaamaaan Hanhiniemen pukuhuoneeseen muutama viikko sitten, jolloin juhlittiin Syrämmellä-klubin avajaisia. Eparin komedia-klubien kaveriksi saatujen Syrämmellä-iltojen konsepti on poikkeuksellinen. Homman juju on se, että ennen akustista keikkaa illan päätähti antaa yleisön edessä kolmen vatin mittaisen haastattelun.

Muusikkoja jututtaa Eparin päätoimittajaksi Ilkan kulttuuritoimituksesta siirtynyt Tero Hautamäki. Haastattelu tehdään lavalle loihditussa kodikkaassa olohuoneessa. Kynttilät loistavat ja kuohuviinilasit kilisevät. Estradilla eivät ole toimittaja ja julkkis, vaan kaverukset, jotka jutustelevat leppoisasti artistin urasta ja elämästä.

Lavalla, hieman kauempana kaksikosta on sohva. Sinne pääsevät istumaan VIP-lipun ostaneet tosifanit. He saavat seurata keikkaa lähietäisyydeltä sekä esittää idolilleen kysymyksen ja toivekappaleen.

Ilta Pauli Hanhinimen seurassa oli todella intiimi. Tuntui kuin hän olisi puhunut ja laulanut juuri minulle. Tämän lähemmäs artistia on ilman henkilökohtaisia treffejä vaikea päästä.

Sunnuntaina on mahdollista viettää aikaa Miljoonasateesta tutun Heikki Salon kanssa. Odotin kovasti myös iltaa Andy McCoyn seurassa, mutta valitettavasti tapaaminen peruuntui. Toivon kohtaavani miehen keväällä.

Syrämmellä-illat toteuttava Häjy Live ei ole vielä paljastanut ensi vuoden vieraita. Niitä saa nyt jännittää kuin sokkotreffejä.

Virpi Kupiainen-Ämmälä

toimittaja