Muut

Lukijoilta: 20 johtajaa – paljon vai vähän?

  • Epari

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen valmistelu on käynnissä ja sitä on esitelty aluevaaliehdokkaille. Maakunnan nykyiset terveysyhtymät, sairaanhoitopiiri, Eskoon kuntayhtymä ja pelastustoimi liittyvät yhdeksi suureksi sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen yhteisöksi. On kyse noin 9000 työntekijän työpaikasta, jonka budjetti on lähes 800 miljoonaa euroa.

Valmistelijoiden infossa kävi selväksi, että uuden hyvinvointialueen organisaatio on pitkälle mietitty. Tämän organisaation johtoportaaseen tulee hyvinvointijohtaja, kolme ammattiala-johtajaa ja viisi tulosyksikköä: kolme yksikköä sosiaali- ja terveyspalveluja varten ja lisäksi pelastustoimi sekä tukipalveluyksikkö. Näissä on johtajat ja ainakin sosiaali- ja terveystoimen yksiköissä ja alajohtajia.

Näin johtaja-nimikkeisiä toimijoita on uudessa organisaatiossa ilmeisesti noin 20, mikä ei ole vähäinen määrä. Jokainen, joka tuntee asiantuntijaorganisaatioita, voi miettiä onko johtajia paljon vai vähän. Uudistuksen päätavoitteenahan on parantaa asiakkaiden ja potilaiden palveluja.

On myös hyvä tietää, onko näihin tehtäviin avoin haku vai suositaanko sisäistä hakumenettelyä. Uusi organisaatio kaipaisi mielestäni ainakin jonkin verran uutta verta, mielellään tämän maakunnan ulkopuolelta vaikkapa sitten osaavia paluumuuttajia.

Vähimmäistavoite on varmasti se, että koko johtajisto on sitoutunut uudistuksen tavoitteisiin.

Tapio Varmola

Aluevaaliehdokas (sd.)

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka