Muut

Lukijoilta: Eri mieltä oleva ei ole vihollinen

  • Epari

Demokratiaan kuuluu mielipiteiden esille tuominen. Emme aina ole kaikki samaa mieltä asioista, koska näkökulmamme on erilainen eri lähtökohdistamme katsoen.

Jos olisimme jatkuvasti samaa mieltä, voisimme lopettaa politikoinnin ja siirtyä virkamieshallintoon. Sinut mielletään helposti vastapuolelle viholliseksi, jos näkemyksesi eroaa muusta joukosta. Oletko meidän puolellamme vai meitä vastaan, mustavalkoisesti. Vastakkainasettelun ajan toivoisi todellakin olevan jo ohi.

Rakentavat keskustelut, mielipiteet ja kestävät perustelut avaavat aina uusia näköaloja, kun niille antaa mahdollisuuden. Huolimatta puolueiden eroavaisuuksista arvoissa, voidaan silti ammentaa osaksi yhdistäviä arvopohjia ja löytää tekijöitä, joiden pohjalta päätöksenteko etenee. Politiikassa kyse on yhteisten asioiden hoitamisesta ja päätöksentekijöillä on myös vastuunsa hoitaa tehtäväänsä parhaan kykynsä mukaan.

Tammikuun aluevaalit ovat historialliset vaalit ja nyt jos koskaan tarvitsemme päättäjiksi naisia ja miehiä, kokeneita ja nuoria - koko maakuntansa etua ajavia edustajia. Kun tähtäin on koko maakunnan hyvinvointi, erilaiset näkemykset johtavat keskustelupöydissä hedelmälliseen lopputulokseen.

Kokoomusnaisten kärkiteemoiksi aluevaaleissa nousevat palvelujen saavutettavuus, tieto- ja viestintäteknologian hyödyntäminen, kestävä terveydenhuolto sekä erilaisten organisaatioiden yhdistäminen toimivaksi kokonaisuudeksi.

Uudistus ei ole kerralla valmis, vaan sen toimivuuden eteen tulee tehdä jatkuvasti työtä.

Anna-Maija Renko

puheenjohtaja

Pohjanmaan Kokoomusnaiset

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka