Muut

Lukijoilta: Liikennetavat monella hakusessa

  • Epari

Olen pannut merkille muutamia huomioita kanssaseinäjokilaisten tavoista kulkea jalka- ja pyöräteillä. Vaikka seuraava ei koskekaan onneksi valtosaa katujen kulkijoista, olen kuitenkin huomannut seuraavien tapausten yleistyvän viimeisten vuosien aikana sen verran, että päätin kirjoittaa asiasta. Tiivistetysti voidaan sanoa, että eräät eivät näytä ottavan huomioon itseään.

Niin nuoret kuin vanhatkin, pysähtelevät keskelle kulkuväyliä ja joskus suojateiden rampeille räpläämään älypuhelimiaan, tukkien kulun muilta ja häiriten autoilijoita suojateiden tapauksessa. Edellistä huolestuttavammin: erityisesti nuoret pyöräilevät usein järjestäytymättöminä laumoina pitkin kulkuväyliä, tukkien kulun muilta täysin molemmista suunnista.

Asiaa pahentaa usein se, että ajamisen sijaan pyörillä pelleillään. Edellistä on nähty myös suojateillä vilkkaamman moottoriliikenteen seassa, mikä on tähän mennessä johtanut onneksi vain (myös rekkojen) torvien soittoihin. Jotkut pyöräilijät ajavat kahden kolmen rinnan pitkiäkin matkoja, puhumattakaan sähköpotkulautailijoista, mikä tukkii kulun muilta.

Toivoisin, että ihmiset kiinnittäisivät kulkemiseensa ja kulkuympäristöihinsä enemmän huomiota. Vanhemmat saisivat kerrata liikennesääntöjä jälkikasvuilleen. Jonain päivänä auto tai rekka ei ehdikään reagoida ja jarruttaa ajoissa.

Katujen kulkija

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka