Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Siirsimme synttäreitä, silti syytä juhlaan

  • Epari

Näin lupasi Eparin etusivu joulukuussa 1926. Tosin lehtemme ilmestyi tuolloin nimellä Seinäjoen Sanomat.

Neljä vuotta myöhemmin nimi vaihtui. Eparin historia kertoo lehden seuraaviksi nimiksi Kyrönmaa ja Seinäjoki.

Pitkälliseen käyttöön tuli vuodesta 1938 lähtien Etelä-Pohjanmaa. Siitä lyheni aikanaan Ep, joka kansan suussa sai muodon Epari. Nykynimi virallistui vuonna 2013.

Minulla on kunnia olla kymmenes päätoimittaja aviisissa, joka täyttää ensi kuussa komeat 95 vuotta.

Sitä piti juhlia, mutta koronan taas pahetessa kaikki geimit päätettiin lopulta unohtaa. Ei kuitenkaan syytä huoleen. Odottavan aikahan on lyhyt.

Epari ilmestyy printissä ja verkossa vielä pitkään. Sen sijaan pitkään ei mene kun jokunen vuosi taas humahtaa. Vuosien vauhdin tietää jokainen vähänkin elänyt.

Niinpä Eparin syntymäpäivätoimikunta – Juhlavat Tuhlaajat – kokousti ja päätti pullauttaa paartit saman tien vuoteen 2026. Silloin on sata lasissa. Sitä juhlitaan niin että näkyy ja kuuluu. Meirän aiva mälyttömistä synttärivisioosta lisää tuonnempana.

Ei sillä, etteikö 95-vuotiaalla Eparilla olisi syytä juhlaan. Viime torstaina Seinäjoen Sorsanpesällä vietettiin valtakunnallista kaupunki- ja paikallislehtitapahtumaa. Suuret Lehtipäivät 2021 huipentuivat juhlagaalaan, jossa palkittiin vuoden parhaimmistoa.

Epari sijoittui kivikovassa Vuoden kaupunkilehti -sarjassa pronssille. Olemme sijoituksesta ylpeitä. Kahden hengen toimituksella pärjäsimme hienosti isompien toimitusten joukossa.

Toimituksen lisäksi Seinäjoen Koulukadulla lehdentekoon osallistuvat myynnin ja sivunvalmistuksen ammattilaiset. Heille myös pramiat aploorit. Samalla on mukava jakaa kiitosta Eparin hyville avustajille, joiden kynästä on tilattu monta ansiokasta juttua.

Lopuksi, kiitos Eparissa ilmoittaville yrityksille sekä ennen muuta teille, rakkaat lukijat. Epari ilman hyvää lukijasuhdetta on yhtä mahdoton ajatus kuin nykyemäntä aitanpolulla ilman älylaitetta.

Tero Hautamäki

päätoimittaja

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka