Lainaa nuorelle hakijalle

 

Monet ajattelevat, että pikalainoja ei myönnetä lainkaan 18-19-vuotiaille nuorille aikuisille. Tämä ei pidä paikkaansa, vaan voit löytää edullista nettilainaa myös nuorena lainanhakijana.


 

 Lainaa hakiessa törmäät usein erilaisiin ikärajoihin. Lainanantajat saattavat edellyttää jopa 24 vuoden ikää, mutta tyypillisesti netistä haettavan lainan ikäraja on kuitenkin 20 ikävuoden tienoilla. Monesti juuri 18 vuotta täyttäneet nuoret harkitsevat kuitenkin lainan ottamista erilaisten menojen kattamiseksi. Nuoret saattavat tarvita lainaa esimerkiksi kotoa pois muuton kynnyksellä tai vaikkapa ennen oman ensimmäisen auton hankintaa. Esimerkiksi juuri kotoa pois muuttaessa nuoret törmäävät usein moniin yllättäviin menoihin, joihin laina voi hyvinkin tulla avuksi.

Pikalainat ovat kätevä tapa hakea lisärahoitusta arjen tarpeisiin ja lainan voi hakea kokonaan netistä myös nuorien lainanhakijoiden kohdalla. Rahat saadaan tilille yleensä nopeasti jopa saman päivän aikana. Lainanhakija voi käyttää rahat vaikka heti, haluamallaan tavalla, oli kyse sitten takuuvuokran maksamisesta tai huonekalujen hankkimisesta.

Mistä lainaa kannattaa hakea 18-19-vuotiaana?

Kuten sanottu lainaa voi hakea helposti netistä, aivan kuten muidenkin lainanhakijoiden kohdalla. Prosessi on vaivaton sekä helppo ja rahat saa yleensä käyttöönsä nopeasti. Lainaa voi saada tietysti myös pankista, mutta usein tämä on perinteisesti aikaavievää. Myös nuorten kannattaa tehdä lainavertailu, eikä tarttua ensimmäiseen vastaan tulevaan lainaan. Matchbanker.fi huomioi myös lainanhakijan iän, jolloin saat vertailusta suoraan lainat joita voit ikäsi puolesta hakea. Omiin tarpeisiin sopiva pikalaina voi näin löytyä käden käänteessä.

Millaisia vaatimuksia nuorelle lainanottajalle on?

Periaatteessa lainan ehdot ovat nuorelle aivan samat kuin muillekin lainanhakijoille. Pääasia on, että lainantarjoaja myöntää lainaa juuri 18 ja 19 vuotiaille, eikä siis vaadi esimerkiksi 20 vuoden ikää. Lainanhakijan maksutietojen tulee olla kunnossa, kuten yleensäkin lainaa haettaessa. Hakijalla ei siis saa olla maksuhäiriömerkintää, sillä tämä käytännössä estää vakuudettoman lainan saannin.

Voiko nuori ottaa lainaa vastuullisesti?

Maksusuunnitelma kannattaa tehdä omaan budjettiin sopivaksi lainamäärästä riippumatta. Ota lainaa siis vain sen verran kuin todella tarvitset. Lyhyissä lainoissa on pääsääntöisesti kaikista alhaisimmat kokonaiskustannukset, mutta jos otat lainaa pidemmäksi aikaa, varmista, että lainan kokonaiskustannukset pysyvät kohtuullisina.

18- ja 19-vuotiaat ovat kasvava lainaajien ryhmä, sillä heillä on usein edessään suuria muutoksia: oma ensimmäinen asunto odottaa ja ehkä vanhemmat ovat lopettaneet rahallisen avustamisen. Rahantarve saattaa siis yllättää nopeasti. Jos olet nuori, juuri aloittanut työt ja lopettanut koulun, saattaa pieni lisäraha arjessa kuulostaa houkuttelevalta. Lainan ottamisessa ei tarvitse olla mitään pahaa, vaan usein se kuuluu myös osaksi elämää. Moni ihminen ottaa lainaa jossakin vaiheessa elämää. Lainanotto saattaa liittyä suureen elämänmuutokseen tai pakolliseen yllättävään menoon.

Laina kannattaa kuitenkin aina ottaa harkiten, jotta olet varma, että voit myös maksaa lainan takaisin. Maksamaton velkataakka voi kasvaa muutoin kohtuuttomaksi. Mieti siis tarkkaan mihin lainaa tarvitset ja kuinka paljon. Voit myös pohtia, mitä lainan ottaminen tuo sinulle tullessaan. Helpotusta arkeen tai kaivatun irtioton. Sinä päätät mutta myös vastuu on sinulla. Nuori voi ehdottomasti ottaa lainaa mutta se kannattaa tehdä aina tarkasti harkiten ja edullisimmat vaihtoehdot läpikäyden.