Remontti edessä – Viisi vinkkiä remonttikulujen pienentämiseen

 

Remontin tekeminen on kallista, mutta kilpailuttamalla remonttilainasi ilmaisella LoanScouter -vertailupalvelulla voi säästää jopa kymmeniä prosentteja lainakuluissa. Ota lisäksi tästä artikkelista talteen viisi asiantuntijavinkkiämme remonttikulujen pienentämiseen.


 

1. Tee remontti itse tai avusta kykyjesi mukaan. Eniten rahaa remontoinnissa säästää, jos sen tekee mahdollisimman paljon itse. Pienen pintaremontin tekeminen onnistuu kokemattomammaltakin, mutta suuremmissa remonteissa kannattaa kääntyä ammattilaisten puoleen jos omien taitojen ei usko riittävän suuritöisemmässä urakassa. Itse tehdyn remontin suurin menoerä on materiaalien ja remonttivälineiden osto, mutta tarjoushaukalle sekään ei tuota ongelmia. Remonttiratkaisujen suunnittelussa kannattaa tietysti kääntyä ammattilaisen puoleen, mutta pelkkä ratkaisuiden suunnittelu ja konsultointi tulee huomattavasti halvemmaksi kuin remontoijien palkkaus koko urakan ajaksi. Itse tekemällä myös materiaalikuluissa on helpompi säästää, sillä itse tekemällä saa ihan itse päättää siitä, millä materiaaleilla ja millä hinnalla asunnon pintoja ja kalusteita uusii. Remontoinnissa oppii sekä säästämisestä että siitä, miten vasara ja saha pysyvät kädessä. Remontointi on tarkkaa hommaa, joten apua kannattaa pyytää lähipiiristä ja pyytää konsultointikäyntejä remontoinnin ammattilaiselta jos oman työn jälki ei miellytä.

 

2. Remonttiyritysten kilpailuttaminen kannattaa. Jos koko asunnon haluaa panna uusiksi eikä lähipiirissä ole alaan perehtyneitä henkilöitä, kannattaa ammattitaitoisen remontoijan palkkaaminen, jotta ikäviltä yllätyksiltä ja rahaa vieviltä mokilta vältytään. Kenen tahansa puoleen ei kuitenkaan kannata kääntyä eikä pelkkien halpojen hintojen perässä kannata liikkua, vaan sekä remontoijan kädenjälkeä että taksoja kannattaa vertailla etukäteen. Niin hinnoissa kuin ammattitaidossakin on nimittäin suuria eroja. Remonttiyritysten kilpailuttaminen onnistuu nykypäivänä vaivattomasti verkossa ja sillä voi säästää suuriakin summia rahaa.

 

3. Rahoita remontti halvalla lainavaihtoehdolla. Remontointi ei ole ilmaista, vaikka omilla valinnoilla sen loppuhintaan voikin vaikuttaa paljon. Remontoinnin kulut voi maksaa joko omilla säästöillä tai lainalla. Lainan ottaminen etenkin suurempaa remonttia varten on yleistä, joten lainavaihtoehtoja on paljon. Laintarjouksia kannattaa pyytää useammalta lainanantajalta mahdollisimman pienikustanteisen lainan löytämiseksi, sillä ilman vertailua lainasta saattaa lopulta päätyä maksamaan liikaa. Omaan pankkiin kannattaa suunnata kysymään hyvää lainatarjousta, mutta myös verkon erilaisia rahoitusvertailupalveluita kannattaa käyttää. Verkossa toimiva LoanScouter on rahoitusratkaisuja vertaileva lainavertailupalvelu, jonka avulla omiin tarpeisiin parhaiten sopivan rahoituksen löytäminen käy kätevästi kotisohvalta käsin. Se arvioi luotettavasti Suomen suosituimpia lainoittajia. Lainatarjouksen pyytäminen ei itsessään sido lainan ottamiseen, vaan itselle sopimattoman lainatarjouksen voi hylätä ilman mitään erityistä syystä.

 

4. Hyödynnä kotitalousvähennys. Ammattilaisen palkkaamisessa voi säästää verotuksessa, sillä kotitalousvähennystä saa asunnon kunnossapito- ja perusparannustyöstä. Ulkopuolisen remontoijan tekemästä remontista voi pyytää kotitalousvähennystä, joka tarkoittaa jopa yli tuhannen euron säästöä henkilöä kohti. Vähennyksen voi saada vain teetetystä työstä, joten materiaalikuluissa ei tällä tavalla pysty säästämään. Verohallinnon verkkosivuilta löytyy lista kaikista niistä remonttitöistä, joista kotitalousvähennystä voi kysyä. Kotitalousvähennystä kannattaa aina hyödyntää, vaikka se tarkoittaakin ylimääräisten lomakkeiden toisinaan ärsyttävää täyttämistä.

 

5. Priorisoi remontoitavat kohteet. Jos koko asunto ei ole välttämättömän remontoinnin tarpeessa, kannattaa realistisesti miettiä, olisiko remontoitavia kohteita syytä priorisoida. Mitä enemmän remontoitavaa kertyy, sitä kalliimmaksi remonttikulut nousevat niin työn kuin materiaalienkin osalta. Saman remontin aikana tehty kylpyhuone- ja keittiöremontti tulevat kalliiksi puhumattakaan siitä, että samassa remontissa lattiatkin haluaa remontoida täysin. Pieni pintaremppa sieltä ja täältä ei välttämättä myöskään ole hyvä idea. Järkevämpää on aloittaa niistä asunnon tiloista, jotka kaipaavat eniten remontointia ja remontoida muut tilat myöhemmin, kun rahaa on käytössä enemmän. Kylpyhuoneremontti on yleensä kaikista kallein.

 

Remontin tekeminen ei ole pelkkää painajaista, joka vie kaikki säästöt ja jättää jälkeensä suuret velat. Koko kotia ei kannata laittaa uusiksi ammattilaisten avulla yhdeltä istumalta, sillä isot remontit ovat kalliimpia kuin pienemmät ja itse tehdyt remontit. Lainan hakeminen remonttia varten on yleistä, joten remontin pystyy tekemään myös lainarahalla jos omia säästöjä ei ole tarpeeksi. Lainan ottamista remonttia varten kannattaa kuitenkin harkita tarkkaan ja mahdollisia rahoitusratkaisuja kannattaa vertailla rauhassa. Jos remontin tekemiseen tarvitsee urakoijaa, kannattaa remonttiyhtiöiden palveluita ja hintoja verrata.