Lainaa ei kannata hakea vertailematta

 

Netissä toimii nykyään noin 100 erilaista lainapalvelua, joiden lainatarjonta on varsin monipuolista.

Netin kautta voikin hakea lainaa periaatteessa mihin tarpeeseen tahansa, mutta se mistä laina kannattaa hakea, onkin sitten asia erikseen.

Netissä toimii monia varsin edullisia pankkeja ja muita lainapalveluita, joiden lainatuotteet ovat rinnastettavissa tavallisen kivijalkapankin tarjoamiin vakuudettomiin lainoihin. Valitettavasti netissä kuitenkin toimii myös todella kallista lainaa tarjoavia lainapalveluita, joiden korot voivat olla jopa satoja prosentteja.

Tämän vuoksi kuluttajan onkin tärkeää perehtyä tarkasti lainapalveluiden ehtoihin ja hintoihin ennen lainahakemuksen täyttämistä. Helpoiten lainapalveluihin pääsee tutustumaan kotimaisen VertaaLainaa.fi palvelun avulla, jossa esitellään yli 80 netissä toimivaa lainapalvelua.

Lainatarjoukset kannattaa aina pyytää useammalta eri lainapalvelulta, jotta niiden vertailu on selkeämpää ja helpompaa. VertaaLainaa.fi palvelussa esitellään myös suomen suosituimmat lainojen kilpailutuspalvelut, jotka kilpailuttavat lainan asiakkaan puolesta täysin ilmaiseksi jopa 30 pankin ja muun rahoitusyhtiön kesken.


Valitse oikea laina oikeaan tarpeeseen

VertaaLainaa.fi palvelun mukaan yksi yleinen virhe lainaa hakiessa on se, että haetaan täysin väärän tyyppistä lainaa.

Jos esimerkiksi auton rengas puhkeaa ja tilipäivään on vielä viikko, ei siihen kannata hakea monen tuhannen euron kulutusluottoa. Tässä tilanteessa pieni pienlaina voisi olla se nopein ja järkevin lainatuote. Tai jos on aloittamassa remonttia, ei sitä kannata rahoittaa korkeakorkoisella pikalainalla vaan merkittävästi edullisemmalla kulutusluotolla tai pankkilainalla.

Netissä on tarjolla lainatuotteita, kuten: Pankkilaina, kulutusluotto, joustoluotto, pienlaina, ja vertaislaina. VertaaLainaa.fi palvelu esittelee kaikki lainatuotteet ja niiden käyttötarkoitukset, joten oikean lainatuotteen valinta tulee paljon helpommaksi.


Älä hae lainaa hätiköiden

Kiireessä tulee tehtyä virheitä ja mokia, tämän vuoksi lainaa ei koskaan saisi hakea kovassa kiireessä.

Elämässä tulee kuitenkin tilanteita, joissa tarvitaan lainaa heti käyttöön. Nämä on myös juuri ne tilanteet, joissa se väärä lainatuote valitaan. Kun lainan saamisella on kova kiire, ei sitä ole aikaa vertailla tai kilpailuttaa ja yleensä laina haetaankin ensimmäisestä paikasta joka vastaan tulee.

VertaaLainaa.fi palvelu painottaa kuitenkin lainojen vertailun ja kilpailuttamisen tärkeyttä, sillä jo pienikin lainavertailu voi auttaa säästämään satoja euroja lainan kuluissa ja koroissa.

Jos ei itse ehdi kilpailuttamaan omaa lainaa, löytyy VertaaLainaa.fi palvelusta lukuisia maksuttomia palveluita joissa lainan voi kilpailuttaa ilmaiseksi jopa 30 pankin ja muun rahoitusyhtiön kesken.


Vertaa lainoja oikein

Kun lähdet vertailemaan lainoja, älä keskity ainoastaan korkojen vertailuun.

Suurin virhe mitä lainavertailua tehdessä tehdään, on se että verrataan vain lainan korkoja. Toki lainojen todellisia vuosikorkoja tulee vertailla, sillä ne kertovat sen kuinka kalliista lainasta on kyse.

Yhtä tärkeää on kuitenkin vertailla myös lainaehtoja, kuten sitä onko lainassa mahdollisuutta pitää lyhennys- tai maksuvapaata kuukautta. Tämä korostuu varsinkin pidempiaikaisten lainojen kohdalla. Mitä joustavampi lainan takaisinmaksu on, sitä enemmän se antaa joustoa omaan talouden hallintaan.