Uutiset

Aseman seudun myllerrys alkaa – Linja-autojen pysähdyspaikat muuttuvat

Paikallisliikenteen muutokset näkyvät vain Seinäjoen  ydinkeskustan alueella.
Paikallisliikenteen muutokset näkyvät vain Seinäjoen ydinkeskustan alueella.
Kuva: Jani Kaunisto
  • Heikki Peltokangas

Rautatieaseman alueen muutostyöt alkavat lähiviikkoina. Sen takia linja-autojen lähtöalueet ja -pysäkit vaihtavat paikkaa.

Seinäjoen paikallisliikenteen lähtölaiturit siirtyvät perjantaina matkakeskuksesta Koulukadulle.

Kyse on ensimmäisistä konkreettisista muutoksista, jotka koskevat Seinäjoen kaupunkikuvan totaalista muokkausta, kun asemanseudun eli rautatieaseman ympäristön urakassa lyödään kuokka maahan.

– Nykyinen linja-autokenttä ja eteläinen liitäntäpysäköinti katoavat, kertoo pian alkavasta myllerryksestä Seinäjoen kaupunkiympäristöjohtaja Juha Takamaa.

Nimettömät pysäkit

Linja-autojen nykyiset lähtölaiturit muuttuvat alueiksi, joista linja-autot jatkossa lähtevät. Lähtöalueita on yhteensä neljä ja ne sijoittuvat Koulukadulle välille Kirkkokatu–Torikatu sekä Torikatu–Kauppakatu.

– Pysäkkejä emme pysty poikkeusajaksi nimeämään. Lähtöalueet on tehty näin, jotta autot voivat tulla eri aikoihin alueelle ja kadulta löytyy tilaa mennä oikeaan kohtaan, avaa kuviota Härmän Liikenne oy:n markkinointi- ja digivastaava Jukka Sarho.

Rakennusaikana vekslataan paikkoja

Kaukoliikenteen bussit siirtyvät toukokuun lopussa pohjoiselle liitäntäpysäköintialueelle matkakeskuksen vastakkaiselle puolelle. Radan varteen tehdään uusi laituri.

Matkahuolto muutti samalle puolelle asemakiinteistöä viime keväänä.

– Tämä on nyt vähän tällaista vekslausta, sillä nykyistä linja-autokenttää otetaan väliaikaisesti taas hetkeksi henkilöautojen liitäntäpysäköintikäyttöön, Takamaa kertoo.

Millaisia opasteita Koulukadulle tulee?

– Kaupunki on luvannut viedä meille sinne kunnon plakaatit, missä eritellään, missä on mikäkin lähtöalue, Sarho kertoo.

Muutos vain ydinkeskustassa

Paikallisliikenteen muutokset näkyvät ainakin tässä vaiheessa vain ydinkeskustan alueella. Linjat lähtevät ja päättyvät jatkossa Koulukadulle tai Kauppakadulle, muuten linjojen reitit pysyvät samoina.

Lisäksi kesäaikana linjat 8 ja 13 ajetaan Torikadun sekä Kauppakadun kautta, ja linja 10 ajaa paluun keskussairaalalta myös Kauppakadun kautta Kirkkokadun kesätapahtumien vuoksi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Asemanseutu

Ykkösvaiheessa rakennetaan perhekeskus Aallokko, pysäköintitalo ja toimistorakennus.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka