Uutiset

Astrologian mukaan taivaankappaleet paljastavat ihmisluonteen – Toimitus testasi, mitä tähdet osaavat kertoa

Jenna Karin mielestä astrologinen kartta kertoo muun muassa ihmisen suurimman potentiaalin, haasteet ja toiveet.  
Jenna Karin mielestä astrologinen kartta kertoo muun muassa ihmisen suurimman potentiaalin, haasteet ja toiveet.  
Kuva: Kuva ja kuvankäsittely Milla Hanhikoski
  • Virpi Kupiainen-Ämmälä

Uuden vuoden alkaessa moni pysähtyy pohtimaan mennyttä ja tulevaa. Menneelle ei voi mitään, mutta moniin vielä tapahtumattomiin asioihin voi vaikuttaa. Se olisi helpompaa, jos pystyisi etukäteen raottamaan tulevaisuuden verhoa.

Aikakauslehtien horoskoopit on jo aikoja sitten todettu viihdeteollisuuden tuotteiksi, joita toimittajat kirjoittavat kieli poskessa. Epari päätti testata, saisiko astrologin vastaanotolta luotettavampaa tietoa.

Matkaoppaaksi lupautunut seinäjokinen Jenna Kari perusti yrityksensä, AstroAmetistin, kolme vuotta sitten. Nuori nainen kieltää olevansa ennustajaeukko, sillä astrologiassa tulevaisuuden tapahtumien kertomista oleellisempaa on auttaa paremmin ymmärtämään itseään ja oman elämän tapahtumia.

– Monesti astrologin vastaanotolle innostutaan lähtemään elämän risteyskohdissa. Tähdet eivät anna suoria vastauksia, mutta saattavat auttaa päätösten teossa. Et ole syntynyt sattumalta juuri tähän aikaan ja paikkaan. Sinulla on merkitys ja elämälläsi on tarkoitus.

Karin mukaan astrologia auttaa ymmärtämään itseään syvemmin ja löytämään oman potentiaalin.

– Astrologia on oikotie syvempään itsetuntemukseen ja vastaa kysymykseen kuka minä olen. Kartalta voit nähdä, ettet ole viallinen, vaan näet ja koet juuri sinulle tarkoitettuja asioita.

Kari kuvaa astrologiaa kieleksi.

– Jos ymmärrät sitä, taivas puhuu sinulle. Se kertoo, mitä varten synnyit ja kuinka voit parhaiten toteuttaa luontosi mahdollisuudet.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jos ymmärrät astrologiaa, taivas puhuu sinulle. Se kertoo, mitä varten synnyit ja kuinka voit parhaiten toteuttaa luontosi mahdollisuudet.
Jenna Kari

Astrologia

Astrologia eli tähdistä ennustaminen on oppi, jonka mukaan taivaankappaleiden suhteellisista asemista ja välisistä kulmista voidaan päätellä Maan tapahtumien yksityiskohtia kuten ihmissuhteita ja ihmisten kohtaloita sekä tulkita luonteita.

Nykyaikaisen tieteellisen käsityksen mukaan astrologia on näennäistiedettä.

Astrologian historia juontaa juurensa muinaisiin sivilisaatioihin, joissa papit seurasivat tähtien liikettä. Myös esimerkiksi tähdistä ja uhrieläimistä ennustaminen kiinnosti ihmisiä.

Useimmilla kulttuureilla on ollut omat astrologiset perinteensä.

Lähde: Wikipedia

Monta osa-aluetta

Ennen tapaamista annan astrologille tiedot syntymäajasta ja -paikasta.

– Hyvä, että tiesit kellonajan. Sen perusteella saan tehtyä tarkemman kartan, Kari sanoo.

Vastaanotolla saan eteeni paperin, jossa suurimpana elementtinä on ympyrä. Matematiikan tehtävältä näyttävässä kuviossa on erivärisiä viivoja ja jos jonkinlaisia koukeroita. Lukuja ja laskemista inhoavana ihmisenä pelkkä kuvio ahdistaa. Ei kai tuosta sekamelskasta voi mitenkään saada selville elämäni kulkua?

– Kartasta näkyy paljon asioita, mutta yhdellä käyntikerralla ei voida mennä jokaisessa asiassa syvälle. Tutkin tällä ensimmäisellä kerralla lähinnä persoonaasi, Kari selvittää.

Astrologia perustuu tähtikarttaan, jossa huomioidaan henkilön syntymäpäivän lisäksi syntymäaika ja -paikka.  
Kuva: AstroAmetisti

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Merkkejä ja huoneita

Ympyrän kehälle on piirretty muun muassa 12 horoskooppimerkkiä, joita astrologiassa kutsutaan eläinradan merkeiksi.

Olen syntynyt 18. kesäkuuta ja tiedän olevani kaksonen.

– Nousevalta merkiltäsi olet skorpioni. Tämä on määrittynyt syntymäminuutillasi. Nousumerkki on energiasi ulostulokanava eli asiat, joita kaikki muut näkevät sinusta, Kari selvittää.

Tulkinnan mukaan olen salaperäinen, järkkymätön, intensiivinen ja itsetietoinen ihminen, jota muut kunnioittavat ja pelkäävät. Hui!

– Ihmissuhteissa olet mustavalkoinen ihminen, haluat kaiken tai et mitään. Vaadit täydellistä omistautumista ja pelkäät jääväsi yksin. Sinun olisi hyvä oppia päästämään irti. Kaikki ihmissuhteet eivät ole hyväksi, Kari huomauttaa.

Kari sanoo tämän olevan hyvä esimerkki siitä, miten astrologisella tulkinnalla nostetaan esiin asiakkaan luonteenpiirteitä, joista hän ei välttämättä ole ollut tietoinen. Kun kehitettävät asiat on noteerattu, niitä on helpompi lähteä työstämään haluamaansa suuntaan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kun kehitettävät asiat on noteerattu, niitä on helpompi lähteä työstämään haluamaansa suuntaan.
Tähdillä ja muilla taivaankappaleilla on astrologian mukaan ihmisille paljon kerrottavaa.
Kuva: Tero Hiekkalinna

Vapaus vaikuttaa tekoihin

Aurinkomerkkini on kaksosissa. Minun pitäisi sen mukaan olla utelias, puhelias, kyselevä ja sosiaalinen kameleontti. Haasteitani ovat muun muassa levottomuus, juoruilu ja se, että kyllästyn asioihin helposti.

Negatiivisia piirteitä kukaan ei halua itsessään tunnustaa olevan, mutta ainakin uteliaan ja kyselevän puoleni olen tiedostanut aiemmin. Juoruilukin on joskus kivaa.

– Toimittajaenergia näkyy monen tähtimerkin kautta. Kaksonen haluaa tietää kaikesta kaiken. Jos olet kiinnostunut maailman kaikista asioista, et voi mennä niihin kovin syvälle. Tämä olisi hyvä hyväksyä.

Parin tunnin tapaamisessa käydään monia muitakin asioita seikkaperäisesti läpi. Entuudestaan outoa asiaa tulee paljon. Siksi Kari antaa analyysin tärkeimmät tiedot asiakkaan mukaan kirjallisena versiona. Pidän sitä hyvänä, sillä istunnon jälkeen pää on tähdistä pyörällä ja kokonaiskuvaa on vaikea muodostaa.

Mitä minulle on luvassa?

Tulevaisuuden ennustaminen on yksi astrologian osa-alue. Odotan jo malttamattomana tietoa siitä, lupaako avaruus minulle onnea, rakkautta, terveyttä ja taloudellista hyvinvointia?

– Sitä tähdet eivät valitettavasti kerro. Niistä voi päätellä, koska on suotuisa aika tehdä jotain. Monessa maassa esimerkiksi avioliitot solmitaan astrologin osoittamana päivänä, Kari kertoo.

Jos vihkimispäivä on valittu muilla perusteilla, eropapereita ei silti välttämättä tarvitse allekirjoittaa koskaan. Tämä pohjautuu ajatukseen siitä, että jokaisella on vapaus tahtoa ja tehdä päätöksiä. Voimme valita toimintatapamme.

– Astrologiasta saa ajoitusapua. Ihminen voi elää linjassa vallitsevien energioiden kanssa eikä pyristellä niitä vastaan. Jokainen hetki sisältää omat mahdollisuutensa ja haasteensa.

Yksittäisten tapahtumien sijaan astrologiassa ennustetaan laajempia kokonaisuuksia.

– Voisimme ennakoida, millä osa-alueella saat tänä vuonna onnenpotkuja. Tällöin tutkisimme erityisesti Jupiterin liikkeitä. Jos etsisin haasteita, tarkkailisin Saturnusta, Kari selvittää.

Karin mukaan astrologia auttaa ymmärtämään ajan syklejä.

– Astrologian ansiosta on helpompi ymmärtää, miksi esimerkiksi koen vaikeita asioita juuri nyt. Samalla voidaan arvioida, milloin edessä ovat paremmat ajat.

Mainos

Mainos päättyy

Mainos

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka