Uutiset

Björkenheimin ja Myllysaaren uudet sillat ovat valmiita perjantaina – Björkenheimin sillalla pidetään avajaisjuhla

Björkenheimin silta
Björkenheimin silta
Kuva: Seinäjoen kaupunki
  • Virpi Kupiainen-Ämmälä

Seinäjoen kunnostettuja siltoja otetaan käyttöön tämän viikon perjantaina. Björkenheimintien silta (vasen kuva) avataan liikenteelle kello 14. Myllysaaren siltaa pääsee kulkemaan tuntia myöhemmin.

Björkenheimintien uuden sillan rakentaminen aloitettiin vuosi sitten. Silta rakennettiin vanhan, suojellun sillan viereen.

Vanhaan siltaan rakennettiin lisätukea. Alkuperäinen silta jää kevyen liikenteen käyttöön. Uusi silta on tarkoitettu sekä ajoneuvoille että kevyelle liikenteelle.

– Sillan kustannusarvio oli 1,65 miljoonaa euroa ja siinä on pysytty, sanoo kaupungininsinööri Joni Ulvila.

Siltojen valaistusta rakennetaan parhaillaan. Taiteilija Vesa-Pekka Rannikon suunnittelema kokonaisuus on valoa käyttävä ympäristötaideteos, joka kytketään osaksi siltojen muuta valaistusta. Teos koostuu kahdesta pöllöä esittävästä valoveistoksesta. Valot kytketään päälle syyskuussa.

Myllysaaren silta suljettiin viime vuoden elokuussa, koska silta oli liikennöintiin liian huonokuntoinen. Ilmeisesti 50-luvulta peräisin olleen sillan tilalle päätettiin rakentaa uusi.

Hanke viivästyi alkuperäisestä suunnitelmasta. Sillan kunnostuksen arveltiin vievän puolisen vuotta. Projekti venyi, koska urakkatarjouksia tuli vain yksi.

– Uusi tarjouspyyntö tehtiin talvella ja saimme useampia tarjouksia. Aikataulussa on pysytty, vaikka sillalle sopivaa puutavaraa jouduttiin etsimään kuukauden verran, Ulvila sanoo.

Uusi kevyenliikenteen silta on kolme metriä leveä. Tämä helpottaa talvikunnossapitoa ja kaikkea sillalla liikkumista.

Sillan kustannusarvio oli 350 000 euroa.

Myllysaaren sillalla on tärkeä merkitys kaupungin kevyen liikenteen verkolle, koska Vapaudentien varressa tien toisella puolella ei ole kevyen liikenteen väylää. Silta on tärkeä myös alueen virkistyskäytön kannalta.

Kaupunki on raivannut jokialuetta viihtyisämmäksi viime vuosina. Puistoalueelle sillan kupeeseen rakennetaan levike ja pöytäpenkki, jossa voi levähtää ihailemaan jokimaisemaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Myllysaaren silta
Kuva: Seinäjoen kaupunki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Avajaiset

Björkenheimin uusi silta avataan juhlallisin menoin perjantaina 17. ksäkuuta. Avajaistilaisuus alkaa kello 14.00 ja päättyy juhlavasti avausnauhan leikkaamiseen.

Juhlapuheen pitää kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Pasi Kivisaari. Tilaisuudessa esiintyy myös sillan rakentaneen Kiintorakenne Oy:n toimitusjohtaja Veli-Matti Poikela.

Avajaisissa voi kuulla Björkenheimin sillan historiasta ja Östermyran ruutitehtaan vanhasta miljööstä, kun museotoimenjohtaja Susanna Tyrväinen kertoo alueen menneisyydestä.

Sillan kupeessa oleva Ruutipuisto on suojeltu sekä luonnonsuojelu- että muinaismuistolailla. Alueen historiasta ja luonnosta kertova kyltti on pystytetty lähelle Lemmensiltaa. Sillan ansiosta jokirantaan avataan lisää pyöräraittia. Pyöräilijöitä muistutetaan pysyttelemään pyöräteillä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka