Uutiset

Epari taistelee jälleen kaupunkilehtikisan voitosta – Voittaja julistetaan marraskuussa

story-image

Epari taistelee jälleen kerran Suomen parhaan kaupunkilehden tittelistä. Voittaja julkistetaan 16. marraskuuta Suurilla Lehtipäivillä Helsingissä.

Tähän mennessä selvillä on finaaliiviisikko. Eparin kanssa mitalisijoista kisaavat Koti-Kajaani, Länsiväylä, Tamperelainen ja Uusi Rovaniemi.

Kilpailun järjestävän Uutismedian liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen kertoo, että painetun lehden lisäksi kilpailussa arvioitiin lehtien aktiivisuutta verkossa ja sosiaalisen median alustoilla kuten Facebookissa ja Instagramissa.

– On hieno huomata, miten kaupunkilehdet ovat ottaneet haltuunsa digitaalisia kanavia ja ovat läsnä lukijoidensa arjessa muulloinkin kuin printtilehden ilmestymispäivinä, Hannikainen kehuu.

Kilpailu ylläpitää laatua

Eparin työntekijät ovat ehdokkuudesta innoissaan, vaikka lehti on yltänyt kaupunkilehtikilpailun palkintosijoille jokaisena osallistumisvuotenaan. Onnistumisista kertovat toimituksen seinällä olevat 13 palkintotaulua.

– Joka vuosi on tultu vähintään yhden taulun kanssa kotiin. Parasta toivotaan nytkin, mutta nuolaisemme vasta kun tipahtaa, päätoimittaja Tero Hautamäki kertoo.

Epari osallistuu kilpailuun joka vuosi tosissaan. Töitä ei silti tehdä rypyt otsalla.

– Olemme ilmainen lehti, mutta lukijalla on oikeus odottaa oman alueensa kaupunkilehdeltä laatua. Pyrimme joka viikko parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Kilpailuun osallistuminen pitää mielen vireänä ja nostaa tavoitteita entisestään.

Päätoimittaja Tero Hautaniemi onnitteli toimittaja Virpi Kupiainen-Ämmälää juttukilpailumenestyksestä viime vuoden Lehtipäivillä.

Kultaa ja kunniaa

Tällä vuosikymmenellä Epari on saanut kaupunkilehtikisasta seitsemän palkintoa.

Viime vuonna menestystä tuli tekstiä, kuvitusta ja taittoa arvioivassa sarjassa. Siinä voiton vei toimittaja Virpi Kupiainen-Ämmälän ja Anni Hakkaraisen kuvittama artikkeli Matka multaan. Kupiainen-Ämmälä sai saman vuonna myös kunniamaininnan kuvan ja tekstin hyvästä yhteistyöstä jutulla Koronalla on vihaiset kasvot.

Vuonna 2021 Epari sijoittui kaupunkilehtien välisessä kilpailussa kolmanneksi.

Vuonna 2020 Epari teki hattutempun ja voitti kaikki jaetut palkinnot. Niitä olivat Vuoden Kaupunkilehti, Vuoden Lehtijuttu ja Lukijan valinta.

Näin Epari on menestynyt aikaisemmin:

Vuosi 2022

Paras kaupunkilehtijuttu -palkinto tekstin ja taiton yhdistelmäsarjassa Virpi Kupiainen-Ämmälän kirjoittamalla ja Anni Hakkaraisen kuvittamalla jutulla "Matka multaan".

Kunniamaininta otsikon ja kuvituksen hyvästä yhteistyöstä Virpi Kupiainen-Ämmälän jutusta "Koronalla on vihaiset kasvot".

Vuosi 2021

Vuoden Kaupunkilehti-kilpailussa 3. sija

Vuonna 2020

Vuoden 2020 Kaupunkilehti

Vuoden 2020 Lukijan valinta

Vuoden 2020 Lehtijuttu -palkinto Sanna Keisalan kirjoittamalla ja kuvittamalla jutulla "Olisiko toimittajasta karjakoksi?"

Vuosi 2019

Vuoden Kaupunkilehti-kilpailussa 3. sija

Vuosi 2018

Vuoden Kaupunkilehti-kilpailussa 3. sija Laura Syväojan jutulla "Intuitio ohjaa Simo Valakaria"

Vuosi 2017

Vuoden Kaupunkilehti-kilpailussa 2. sija

Vuoden Verkkopalvelu

Vuoden Kaupunkilehtijuttu 3. sija

Vuosi 2016

Vuoden Kaupunkilehti-kilpailussa 3. sija

Vuosi 2015

Vuoden Kaupunkilehti-kilpailussa kunniamaininta

Palkitun jutun pääset lukemaan Eparin digilehtien arkistosta 3.11.2021.
Palkitun jutun pääset lukemaan Eparin digilehtien arkistosta 23.2.2022.
Jaa artikkeli
Lounaspaikka