Uutiset

Jenniina Palmu on Seinäjoen uusi keskustakehittäjä - "Musiikki, kulttuuri ja elämyksellisyys vetävät hyvin väkeä liikkeelle"

Jenniina Palmu aloittaa tällä viikolla työnsä Seinäjoen
keskusta-alueiden eteen.
Jenniina Palmu aloittaa tällä viikolla työnsä Seinäjoen keskusta-alueiden eteen.
Kuva: Milla Hanhikoski
  • Tero Hautamäki

Jenniina Palmu hyppää syyskuun ensimmäinen päivä Seinäjoen keskustakehittäjän saappaisiin.

Into Seinäjoen pitkäaikaisena työntekijänä Palmu tietää, että keskustan kehittäjällä on edessään kova työmaa. Ensi alkuun hän toivoo kaikilta kaupunkilaisilta positiivista asennetta.

– Me kaivamme itse kuoppaa keskustaan sillä, että puhutaan jatkuvasti sen autioitumisesta ja hiljaisuudesta. Kun tilanne ei edes ole niin. Esimerkiksi kesällä keskustassa ja torilla oli mukava kuhina monen tapahtuman aikana, Palmu sanoo.

– Ihminen on laumaeläin. Positiivinen puhe tarttuu yhtä hyvin kuin negatiivinenkin. Muistetaan se ja ollaan positiivisia.

Kukoistus on kesäisin

Seinäjoki kukoistaa kesällä, jolloin vierailijoita riittää hyvin. Kesäsesongin ulkopuolella Palmu nostaa uusimmista keskustatapahtumista esimerkiksi lokakuisen Aalto Aestheticsin.

– Mielelläni näkisin keskustassa jotakin sentapaista myös kevätkaudella. Onko se sitten Taiteiden yö -tyyppinen tapahtuma vai mikä, sitä täytyy katsoa tarkemmin. Ainakin musiikki, kulttuuri ja elämyksellisyys vetävät hyvin väkeä liikkeelle. Olen mielelläni mukana ideoimassa uusia tempauksia.

Palmu osallistuu loppuviikosta Tampereella keskustakehittämisen konferenssiin. Samaan aikaan Tampereella on käynnissä ravintolafestivaali, jossa osallistujat pääsevät suunnistamaan ravintoloiden perässä ympäri kaupunkia ja samalla äänestämään parhaiksi kokemiaan annoksia.

– After Work -tyyppinen ruoka ja juoma -tapahtuma voisi toimia täälläkin. Se voisi perustua pienille annoksille sekä rennolle ravintola- ja kahvilakulttuurille. Kun kaduilla ja yrityksissä olisi vielä oheisohjelmaa, se poikisi varmasti hyvän tunnelman ja kävijöitä keskustaan, Palmu kaavailee.

Erityylistä eri aikoina

Palmun tietojen mukaan Ideaparkissa aloittaa pian uusi tapahtumatuottaja.

– Yhdessä meidän olisi hyvä istahtaa alas ja katsoa, ettei ainakaan päällekkäin järjestetä tapahtumia molemmissa paikoissa. Jos voitaisiin tehdä erityylistä eri aikoina, se palvelisi varmasti parhaiten kaikkia.

Palmun mielestä keskustassa kannattaa keskittyä laatutapahtumiin pohjalta ”harvemmin mutta paremmin”.

– Joka päivälle, viikolle tai edes kuukaudelle ei kannata yrittää värkätä jotakin.

Palmu muistuttaa, että uudella Keskustorilla on oma tili sekä Facebookissa että Instagramissa. Siellä jaetaan tietoa Keskustorin tapahtumista.

– Paviljonki on maksutta tapahtumien käytössä. Keskustorin nettisivuilta voi katsoa koska on vapaata ja varata tiloja.

Tulevana viikonloppuna keskustassa järjestettävä Komiat Karkelot -tapahtuma on Into Seinäjoen ja Ilkka-Pohjalaisen yhteistyössä tekemä. Osallistujina on tällä kertaa noin 20 keskustan yritystä vaatekaupoista ravintoloihin.

– Lisäksi hotelli Lakeuden piha-alueella on Eepeen isot juhlat perjantaina ja lauantaina. Ne tuovat myös väkeä ja elämää keskustaan tänä viikonloppuna.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka