Uutiset

Keskustori alkaa heräillä talviunilta - Kahvilayrittäjä Aulis Hämeenkorpi odottaa hyvää myyntikautta

Aulis Hämeenkorpi pitää Keskustoria Seinäjoen yhteisenä olohuoneena, jonne on mukava tulla tapaamaan tuttuja ja tutustumaan uusiin ihmisiin.
Aulis Hämeenkorpi pitää Keskustoria Seinäjoen yhteisenä olohuoneena, jonne on mukava tulla tapaamaan tuttuja ja tutustumaan uusiin ihmisiin.
Kuva: Julia Jaakkola
  • Julia Jaakkola
  • Virpi Kupiainen-Ämmälä

Seinäjoen Keskustori alkaa heräillä talvihorroksesta. Kahvilayrittäjä Aulis Hämeenkorpi avasi Torikaffila Sadun 28. päivä maaliskuuta ja myynti on jatkunut läpi pääsiäispyhien.

– Avauspäivänä oli hyvä keli, ja moni tulikin torille viettämään aikaa, syömään jäätelöä ja seurustelemaan telttaan. Kahvia meni lähes 20 pannullista ja asiakkaita saattoi olla pari sataa, Hämeenkorpi pohtii.

Kylminä päivinä asiakkaita on kahvilayrittäjän mukaan ollut noin 20 - 30 henkeä. Hämeenkorpi odottaa jo ensi viikon tulevia toripäiviä, sillä silloin aurinkoiset kelit palaavat.

Hämeenkorpi uskoo kesäkauden sujuvan hyvin, sillä viime vuonnakin kahvilassa riitti asiakkaita. Yrittäjän laskelmien mukaan kävijöitä oli 70 000.

– Seinäjoki on tapahtumakaupunki. Tänäkin vuonna on luvassa muun muassa Farmari-tapahtuma, Tangomarkkinat ja Vauhtiajot. Kaikki ne varmasti tuovat väkeä myös torin suuntaan.

Suut makeaksi vastaleivotuilla

Kahvilan yksi suosikkituote on itse leivotut sämpylät.

– Kahvi ja pulla ovat silti aina ykkösvalintoja, Hämeenkorpi toteaa.

Myös pallojäätelöt ovat suosittuja. Jäätelömakuja on parhaimmillaan tarjolla 22. Niistä suosituimpia ovat lakritsi ja minttusuklaa. Pehmiksiä myydään viereisessä kioskissa.

Torikahvila on avoinna joka päivä pääsiäisestä lokakuun loppuun saakka. Pitkä kausi on mahdollista, sillä sateisina ja viileinä päivinä asiakkaat pujahtavat telttaan istuskelemaan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Aulis Hämeenkorpi myy kahvilassaan itse leivottuja sämpylöitä ja pallojäätelöä.
Kuva: Julia Jaakkola

Päiväpaikkamyyjiä toivotaan kesäksi

Kun ilmat lämpenevät, vihannesmyyjät saapuvat torille. Uutena kausipaikkalaisena aloittaa ruokakoju, josta voi siepata vaikka lounasta mukaan.

– Yrittäjä aloittaa heti, kun vain saa käytännön järjestelyt kuntoon. Tässä vaiheessa en voi vielä paljastaa asiasta muuta, kertoo keskustakehittäjä Jenniina Palmu toritoimintaa koordinoivasta Into Seinäjoesta.

Muutama vuosi sitten oli huolena mahtuvatko kaikki myyjät Keskustorille niin, että jokaisella olisi mieluinen paikka, eivätkä torin reunoilla olevat neljän metrin levyiset pelastustiet tukkiutuisi.

– Kausipaikkalaisille on vielä tilaa, mutta jos tulijoita on, myyntipaikkoja pitää järjestellä uudelleen. Tunkua ei ole ollut. Iäkkäimmät kauppiaat eivät ehkä palanneet koronan jälkeen myyntityöhön eikä nuoria ole alalle tullut, Palmu pohtii.

Keskustakehittäjä uskoo, että päiväpaikat kiinnostavat myyjiä.

– Kala-auto on läpi vuoden pysähtynyt torilla perjantaina aamulla. Olisi mukava, jos samalla reissulla saisi napata vaikka leipää ja karjalanpiirakoita mukaansa. Asiakkaat oppisivat nopeasti, että torille kannattaa tulla juuri tuolloin.

Päiväpaikkojen hinnat on pyritty pitämään matalana, ettei torin täyttyminen jäisi ainakaan rahasta kiinni. Pienemmän päiväpaikan saa kympillä, isomman kahdella.

Päiväpaikkoja ei tarvitse varata erikseen. Vuokra käydään maksamassa kahvilayrittäjä Aulis Hämeenkorvelle, joka on oman työnsä ohella Keskustorin valvoja.

Palmu kertoo, että Keskustorilla on kesän aikana tapahtumia lähes viikottain. Ne saavat myös ostajat liikkeelle.

Jos itse haluaa järjestää ohjelmaa, torin lavaa saa käyttää ilmaiseksi. Sen varaukset tehdään sähköpostilla osoitteeseen keskustori@seinajoki.fi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka