Uutiset

Kikka viihdyttää ja kiihdyttää kovalla hinnalla – FeminaTeatterin läpileikkaus artistin urasta muistuttaa musiikkialan raadollisuudesta

Kohtauksessa keikalla oleva Kikka (Kati Alasaari) saa miesyleisön villiintymään.
Kohtauksessa keikalla oleva Kikka (Kati Alasaari) saa miesyleisön villiintymään.
Kuva: Katri Valkkio
  • Heidi Piisalo

Teatterissa

Kikka! Käsikirjoitus Paula Salminen, ohjaus Laura Kivimäki. FeminaTeatterin ensi-ilta Nuorisokeskuksella 16.4.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ennen oli kaikki paremmin – vai oliko sittenkään?

FeminaTeatterin Kikka! tarjoaa katsojalle läpileikkauksen koko kansan tunteman artistin urasta ja musiikkialan raadollisuudesta.

Heti ensimmäisessä kuvassa kameroiden salamavalot asettavat yleisön Kikan valkeisiin kiiltokorkosaappaisiin. Seksipommiksi tituleerattua laulajaa riepotellaan esityksessä niin fanien kuin toimittajienkin kynsissä.

Pääroolissa Kikkana nähdään kolme naista uran eri vaiheissa – alun DJ-keikoilla Kaisla Jaakonaho, nousukiidossa Kati Alasaari ja äitiystauon jälkeen Heidi Ylinen.

Kikan suosioon nostanut manageri Pia kulkee artistin vierellä ylä- ja alamäissä. Anne-Kaisa Alatalo sujahtaa vahvan naishahmon rooliin kuin sukkula venukseen.

Vanhemmalle ikäpolvelle nostalgiaa vaikuttavat tarjoavan erityisesti iskelmätähtien imitaatiot. Syksyn sävelessä nähdään muun muassa Rainer Freeman ja Irwin, viinanhuuruisissa juhlissa sulosointuja laulelevat Katri Helena sekä Matti ja Teppo.

Kikan hittejä kuullaan nauhalta ja tulkitaan viihdyttävästi singbackeina. Illan kuitenkin kruunaa Alatalon tunteikas tulkinta Vain rakkaus -hitistä.

Hilpeyttä pitkin esitystä herättää leikittely Kikan tuotantoa mukailevilla pikkutuhmilla vitseillä. Innostipa Kikka ensimmäisellä puoliajalla koko teatteriyleisön tuoleiltaan tanssahtelemaan.

Kommentaattorina Kati Latikka tarjosi yleisölle Kikan diskografian lisäksi myös kovempia pähkinöitä purtavaksi. Vilpittömästi ”aivan tosi parasta” Kikkaa fanittavan Sanna-tyttö (Jenni Saukkonen) muistutti, miten eri silmin kukin voi asiat nähdä.

Kikka halusi viihdyttää kansaa hinnalla millä hyvänsä, ja sen hän myös teki. Uraan mahtui viisi kulta- ja kolme platinalevyä, mutta myös alkoholia ja terveysongelmia.

Tärkeimpänä työnään Kikka raivasi rohkeasti tietä olemalla oma itsensä. Kikan tarina on rohkaissut – ja rohkaisee edelleen jokaista tavoittelemaan unelmiaan.

Heidi Piisalo

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka