Uutiset

Kuka on Seinäjoen positiivisin henkilö? – Kerro, kenelle sinä antaisit äänesi

Vuoden positiivisin seinäjokelainen 2022 voi olla kuka vain iältään, taustaltaan ja ansioiltaan. 
Kenelle sinä annat äänesi?
Vuoden positiivisin seinäjokelainen 2022 voi olla kuka vain iältään, taustaltaan ja ansioiltaan. Kenelle sinä annat äänesi?
  • Tero Hautamäki

Seinäjoen positiivisin henkilö valitaan tänä vuonna kuudetta kertaa. Aiempina vuosina tittelin ovat pokanneet K-raudan kassamyyjä Ritva Rauman (2017), yrittäjä Ari Mäenpää (2018), Lidlin myyjä Suvianna Tuomisto (2019), kaupungin liikuntaohjaaja Leena Iskala (2020) sekä ravintoloitsija Hannu Perälä (2021).

Sinä voit nyt vaikuttaa siihen, kuka on vuoden 2022 positiivisin seinäjokinen.

Näin voit osallistua:

Vuoden positiivisinta henkilöä perusteluineen voi ehdottaa osoitteessa http://bit.ly/positiivisin2022

Myönteiseen ilmiantoon on varattu reilusti aikaa, peräti kolme kuukautta. Viimeinen osallistumispäivä on 30.11. päättyen kello 16.

Siihen mennessä ehdotetuista henkilöistä valitaan kymmenkunta finalistia. Lopullisesti kisa ratkeaa jätettyjen perusteluiden ja järjestäjäraadin huolellisen harkinnan kautta. Voittaja julkistetaan 14. joulukuuta.

Palkinnon saaja voi olla kuka vain iältään, taustaltaan ja ansioiltaan. Varmaa on vain se, että hän on arjessaan henkilö, joka huomataan.

– Positiivisuus ja myönteinen elämänasenne näkyvät kauas. Positiivinen henkilö katsoo silmiin ja on aidosti hyväntuulinen, Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin yhteyspäällikkö Petra Piironen toteaa.

Hän ottaa yritysmaailmasta esimerkin myönteisyyden merkityksestä.

– Etulinjassa asiakasta palveleva henkilö on sillä hetkellä koko talon kasvot, Piironen kuvailee.

– Hänen kauttaan asiakkaalle voi muodostua myönteinen mielikuva vaikkapa koko yrityksestä työnantajana. Työpaikan hyvä ilmapiiri ruokkii itse itseään, jolloin positiivisuus tulee esiin luonnostaan.

Viimeksi 77 ilmiantoa

Viime vuonna kilpailussa nimettiin 77 kaupunkilaista, jotka tuottavat ympäristöönsä erityistä iloa.

Listalla oli laaja kirjo väkeä kampaajista ja kauppiaista pappeihin, hierojiin, urheilijoihin ja vapaaehtoistyöntekijöihin – muiden muassa.

Jokainen vastaaja käytti vastaamiseen aikaa keskimäärin 3–4 minuuttia. Se kertoo siitä, että ilmiantoja ei tehty huitaisten.

Positiivinen korostuu

Petra Piironen kuvailee positiivisuutta voimaksi, joka vie meitä eteenpäin vuodesta toiseen.

– Asioita ja ihmisiä ei koskaan tuoda liikaa esiin positiivisen kautta. Maailman tilanne ei nykyisestään ole ainakaan lyhyellä aikajänteellä helpottumassa. Myönteisen ajattelun merkitys on suuri monellakin tapaa.

Kilpailun kiertopalkintona toimii Seppo Karin taideteos Pieni puisto, joka luovutetaan voittajalle kunniakirjan kera. Perinteiseen tapaan luvassa on myös roppakaupalla mainetta ja kunniaa.

Sähköisesti äänestettävän kilpailun järjestävät joka syksy Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, Seinäjoen Nuorkauppakamari ja kaupunkilehti Epari.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

– Asioita ja ihmisiä ei koskaan tuoda liikaa esiin positiivisen kautta, yhteyspäällikkö Petra Piironen sanoo.
– Asioita ja ihmisiä ei koskaan tuoda liikaa esiin positiivisen kautta, yhteyspäällikkö Petra Piironen sanoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka