Uutiset

Kuka saa hymyn huulille sateisenakin syyspäivänä? – Nyt voit vaikuttaa siihen, kuka valitaan Seinäjoen positiivisimmaksi henkilöksi

story-image
  • Virpi Kupiainen-Ämmälä

Seinäjoen positiivisin henkilö valitaan tänä vuonna jo seitsemännen kerran. Aiempina vuosina tittelin ovat pokanneet K-raudan kassamyyjä Ritva Rauman (2017), yrittäjä Ari Mäenpää (2018), Lidlin myyjä Suvianna Tuomisto (2019), kaupungin liikuntaohjaaja Leena Iskala (2020), ravintoloitsija Hannu Perälä (2021) ja terveysliikuntayrittäjä Kaisa Frimodig (2022).

Sinä voit nyt vaikuttaa siihen, kuka on vuoden 2023 positiivisin seinäjokinen.

Näin voit osallistua:

Vuoden positiivisinta henkilöä perusteluineen voi ehdottaa osoitteessa www.etela-pohjanmaankauppakamari.fi.

Myönteiseen ilmiantoon on varattu reilusti aikaa, peräti kolme kuukautta. Viimeinen osallistumispäivä on 30.11. päättyen kello 16.

Siihen mennessä ehdotetuista henkilöistä valitaan kymmenkunta finalistia. Lopullisesti kisa ratkeaa jätettyjen perusteluiden ja järjestäjäraadin huolellisen harkinnan kautta. Voittaja julkistetaan 14. joulukuuta.

Palkinnon saaja voi olla kuka vain iältään, taustaltaan ja ansioiltaan. Varmaa on vain se, että hän on arjessaan henkilö, joka huomataan.

– Positiivisuus voi ilmetä monin eri tavoin eri ihmisissä, kuten esimerkiksi avuliaisuutena, iloisena asenteena sekä optimistisuutena, Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin yhteyspäällikkö Petra Piironen sanoo.

– Mielestäni samaan kategoriaan kuuluvat myös kyky nähdä huumoria arjen tilanteissa sekä muiden kannustaminen tavoittelemaan kohti omia unelmia, hän jatkaa.

– Näitä arjen tsemppareita löytyy varmasti jokaisessa työyhteisössä. Toivomme, että hyvän mielen esimerkkejä ilmiannetaan runsaasti myös tänä vuonna.

Viimeksi 88 ilmiantoa

Viime vuonna kilpailussa nimettiin 88 kaupunkilaista, jotka tuottavat ympäristöönsä erityistä iloa.

Listalla oli laaja kirjo väkeä muiden muassa kampaajista ja kauppiaista pappeihin, hierojiin, valmentajiin ja vapaaehtoistyöntekijöihin.

Jokainen vastaaja käytti vastaamiseen aikaa keskimäärin 3–4 minuuttia. Se kertoo siitä, että ilmiantoja ei tehty huitaisten.

Positiivinen korostuu

Petra Piironen kuvailee positiivisuutta voimaksi, joka vie eteenpäin.

– Asioita ja ihmisiä ei voi tuoda liikaa esiin positiivisen kautta. Myönteisen ajattelun merkitys on suuri monellakin tapaa, Piironen painottaa.

Kilpailun kiertopalkintona toimii kuvataiteilija Seppo Karin teos Pieni puisto, joka luovutetaan voittajalle kunniakirjan kera.

Perinteiseen tapaan luvassa on myös roppakaupalla mainetta ja kunniaa.

Sähköisesti äänestettävän kilpailun järjestävät joka syksy Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, Seinäjoen Nuorkauppakamari ja kaupunkilehti Epari.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka