Uutiset

Miltä kuulostaa Paukaneva tai Lakeuden risti? – Seinäjoen maamerkit sävellettiin musiikiksi

Oma kappaleensa on kaikkiaan kymmenelle maamerkille.
Oma kappaleensa on kaikkiaan kymmenelle maamerkille.
  • Tero Hautamäki

Kymmenen Seinäjoen maamerkkiä luontokohteista rakennuksiin on sävelletty pianokappaleiksi. Esimerkiksi Lakeuden Ristillä, Keskustorilla ja Kyrkösjärvellä on omat pariminuuttiset teemansa.

Paikan päälle on sijoitettu oheisessa kuvassa näkyviä QR-koodeja. Koodin voi lukea älypuhelimen kameralla, jonka jälkeen puhelin alkaa soittaa kyseistä kappaletta.

Ideasta ja sävellyksistä vastaa paikallinen muusikkopariskunta Sanna-Kaisa ja Tuomo Tiitinen. Työ lähti liikkeelle parin innosta ja halusta tutustua Seinäjokeen myös luovasta näkökulmasta.

– Olemme käyneet kohteissa paikan päällä aistimassa tunnelmaa ja tekemässä havaintoja. Sävellykset ovat syntyneet näiden mielikuvien pohjalta. Lopulta on kuulijan korvassa, mätsäävätkö musiikki ja paikka hänen mielessään, Tuomo Tiitinen toteaa.

– Toiveissa olisi, että ihmiset voisivat ulkoillessaan seisahtua hetkeksi ja antaa musiikille ja ympäristölle mahdollisuuden kohdata yhteisessä, soivassa tilassa, Sanna-Kaisa Tiitinen lisää.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sanna-Kaisa ja Tuomo Tiitinen.

Kappaleet on sävelletty perustason soittajan näkökulmasta, mikä tekee niistä myös hyvää opetusmateriaalia.

– Jossain vaiheessa saamme toivottavasti myös nuotit nettisivustolle ja vapaaseen käyttöön, Tiitiset pohtivat.

Sävellykset on toteutettu Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahaston apurahan turvin. Arkkitehti Teemu Hirvilammi on osallistunut hankkeeseen kaupunkiympäristönäkökulmasta.

– Meille tämä on ollut kiehtova projekti. Toivottavasti kappaleista on iloa myös kaupunkilaisille, Sanna-Kaisa ja Tuomo Tiitinen sanovat.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka