Uutiset

Mustat Kissat rymistelevät sarjakärjessä - FC Seinäjoen naisten futsaljoukkue on aloittanut vahvasti naisten Ykkösessä

FC Seinäjoen futsalnaiset riemuitsivat sarjakärkeen nousua kotikentällään urheilutalolla, kun vaasalainen FC Brändöpojkarna  kaatui selvästi maalein 6-1.
FC Seinäjoen futsalnaiset riemuitsivat sarjakärkeen nousua kotikentällään urheilutalolla, kun vaasalainen FC Brändöpojkarna kaatui selvästi maalein 6-1.
Kuva: Hannu Lusa
  • Hannu Lusa

Naisten futsal-joukkue nousi komeasti sarjakärkeen peittoamalla marraskuun viimeisenä päivänä Ykkösen B-lohkon kärkiottelussa urheilutalolla vaasalaisen FC Brändöpojkarnan selvästi maalein 6-1 (4-1).

Joukkue, lempinimeltään Mustat Kissat, hallitsi pelitapahtumia, eikä ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. Näin joukkue sai myös revanssin viime kauden tappiostaan vaasalaisille.

Kotijoukkueen puolustus oli jälleen rautaa niin kuin muissakin kauden aiemmissa peleissä ja maaleja syntyi tasaiseen tahtiin.

Joukkueen parhaana palkittiin viimeisen niitin vaasalaisten verkkoon ampunut joukkueen kuopus, ilmajokelainen Iina Oikarinen, 18.

Ottelussa kaksi maalia tehnyt ja kaksi syöttöä tarjoillut Jessica Karjalainen kuvaili voittopeliä fyysiseksi kamppailuksi.

– Piti oikeasti laittaa itsensä likoon, jotta saimme kolme pistettä jäämään kotiin. Voitto ei sinänsä yllättänyt, kun kauden alku on mennyt niin hyvin.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pistehai sivustakatsojana

Joukkueen kahden edelliskauden paras pistenainen, Jennyfer Myllykoski, seurasi kärkiottelua katsomosta, sillä häneltä murtui solisluu kauden avauksessa Oulussa.

– Pääsen vasta ensi vuoden puolella pelaamaan. Joulukuun puolivälissä on kontrolli ja saan tietää tarkemmin vammasta. Onneksi sitä ei tarvinnut leikata.

Viime kaudella myös futsalin maajoukkueleirille kutsun saanut seinäjokelainen kuvaa joukkuettaan taitavaksi.

– Meillä on aika kova nippu kasassa. Kaikilla on yksilötaitoa ja osaamme pelata hyvin yhteen joukkueena.

Myllykoski on Virkiän futiskasvatti ja pelannut jalkapalloa viime vuosina SeMissä.

– Ensi kaudella siirryn jalkapallossa SJK:n naisten joukkueeseen Kakkossarjaan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Futsalissa korostuvat erilaiset ominaisuudet kuin jalkapallossa.
Kuva: Hannu Lusa

Hyvää joukkuepeliä

Neljättä kautta naisten päävalmentajana toimiva Toni Kujala kertoo joukkueen tavoitteeksi parantaa viimevuotista runkosarjan 3. sijaa. Joulukuun alkuun mennessä joukkue oli voittanut kaikki pelinsä.

– Kausi on lähtenyt suunnitellusti ja peli kerrallaan mennään. Mitään suoranaista nousutavoitetta meillä ei ole. Liigaan nouseminen on todella haastavaa. Siitä on vielä turha puhua tässä vaiheessa.

Naisten Ykkönen pelataan kahdessa lohkossa, joista molemmista kaksi parasta pelaavat lopuksi jatkosarjan.

Jatkosarjan voittaja nousee Liigaan ja toiseksi sijoittunut karsii paikasta Liigan 11. sijoittunutta vastaan.

Sarjan ennakkosuosikit Seinäjoen ja Vaasan joukkueiden ohella ovat Kujalan mukaan viime kaudella jatkosarjaan edenneet ja tälle kaudelle vahvistuneet FC Opa Oulusta ja AS Moon Raahesta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Naisten Ykkönen

FC Seinäjoen naisten tulevat kotiottelut urheilutalolla:

16.12. klo 16.00 FC Seinäjoki-Limingan Pallokarhut (Liminka)

7.1. klo 17.00 FC Seinäjoki-FC OPA (Oulu)

21.1. klo 13.00 FC Seinäjoki-Tarmo (Kälviä)

11.2. klo 15.00 FC Seinäjoki-AS Moon (Raahe)

25.2. klo 16.00 FC Seinäjoki-KPV (Kaustinen)

Huom! Su 7.1. pelataan klo 16 alkaen ensin loppuun ottelu, joka keskeytettiin 21.10. Oulussa FC OPAa vastaan Jennyfer Myllykosken loukkaannuttua vakavasti ajassa 35.52 tilanteessa 1-2. Peliaikaa on jäljellä

4 minuuttia ja 8 sekuntia.

Miesten Kakkonen

FC Seinäjoen miesten tulevat kotiottelut urheilutalolla:

16.12. klo 13.00 FC Seinäjoki- Kikken Futsal (Kaskinen)

14.1. klo 13.00 FC Seinäjoki-APV (Alavus)

27.1. klo 17.00 FC Seinäjoki-LaPo (Lapua)

10.2. klo 12.00 FC Seinäjoki-Vieska Futsal/2 (Ylivieska)

FC Seinäjoen naisten Ykkösen ja miesten Kakkosen futsal-otteluihin on viiden euron pääsymaksu. Kausi-/kannatuskortilla pääsee seuran kaikkien joukkueiden otteluihin.

Edellisten lisäksi seuralla on kakkosjoukkueet naisten Kakkosessa sekä miesten Nelosessa.

Kuusi kautta Ykkösessä

Naisten futsal on Seinäjoella vielä varsin tuntematonta. Joukkue aloitti kuusi vuotta sitten suoraan Ykkösessä.

Kujala kertoo naisten joukkueessa olevan 23 pelaajaa.

– Määrä on iso, sillä pelaamme kahta sarjaa, Ykköstä ja Kakkosta. Noin puolet pelaajista on seinäjokelaisia, loput ovat lähikunnista. Muutamat pelaajat ovat muuttaneet Seinäjoelle opiskelujen perässä kauempaakin. Pelaajien keski-ikä on 22 vuoden kieppeillä. Harjoittelemme yhdessä pallotreenien merkeissä kolme kertaa viikossa urheilutalolla.

Seuralla ei ole Kujalan mukaan vielä omaa junioritoimintaa.

– Pyrimme tekemään yhteistyötä alueen seurojen kanssa, joiden junioriseuroilla on kiinnostusta lajiin. Junioritasolla futsal tukee erinomaisesti myös jalkapallon talviharjoittelua ja tuo esiin erilaisia taitoja ja ärsykkeitä.

FC Seinäjoen joukkueiden valmennuksesta vastaava Toni Kujala (vas.) ja Petri Huttu ovat itsekin pelaajia.
Kuva: Hannu Lusa

FC Seinäjoki juhlii pian 20-vuotispäiväänsä

FC Seinäjoen miehet pelaavat kuluvalla kaudella Futsal-Kakkosen lohkossa, jossa on mukana kahdeksan joukkuetta.

Kausi on sujunut vaihtelevasti. Joukkue on sarjassa neljäntenä ennen joulukuun viimeisiä pelejä.

Runkopelaaja Petri Huttu kertoo joukkueen koostuvan jalkapallotaustaisista pelaajista, joista suurin osa on seinäjokelaisia. Joukkueen keski-ikä on hieman yli 30 vuotta.

– Olemme sellainen kaveriporukka. Tosissaan kuitenkin pelaamme ja jokaista peliä lähdemme voittamaan. Harjoittelemme kaksi kertaa viikossa urheilutalolla, Huttu kertoo.

Vaatii taktista silmää

Futsal on nopeatempoinen ja tapahtumarikas peli. Lajissa Huttua viehättää varsinkin sen taktisuus.

– Futsalissa korostuvat erilaiset ominaisuudet kuin futiksessa. Lajissa vaaditaan taktista silmää, kun pelaajia on vain neljä kentällä maalivahdin lisäksi. Pallo on pienempi, eikä se pompi niin paljon kuin jalkapallo.

Huttu on ammatiltaan fysioterapeutti. Hänellä on takanaan pitkä ura myös jalkapallossa, jota hän pelasi takavuosina Kakkosta Sepsi-78:ssa ja SJK:ssa. Nykyään hän pelailee jalkapalloa vielä futsalin ohessa Kuutossarjan Apollossa.

Ensi vuonna juhlavuosi

Huttu on pelannut futsalia FC Seinäjoessa seuran perustamisesta asti. Välillä miehet pelasivat Ykkösessäkin kolme kautta.

– Ensi vuonna meillä on 20-vuotisjuhlavuosi. Se on hieno rajapyykki. Olisihan se hienoa, jos seuran naiset nousisivat Liigaan, niin varmaan tulisi yleisöäkin peleihin enemmän. Futsal on kuitenkin niin hieno ja yleisöystävällinen laji.

Huttu taitaa olla myös seuran lempinimen, Mustat Kissat, keksijä.

– Voi olla, että minä sen keksin. Pikkuveljeni Marko pelasi siihen aikaan myös joukkueessamme. Hän osasi piirtää silloin vain kissan ja sitä kautta se nimi vain jotenkin tuli, Huttu muistelee.

Myös miesten joukkueen valmennuksesta vastaa Toni Kujala, joka pelaa itsekin yhä joukkueessa.

– Miesten joukkueen vahvuus on varmasti se, että joukkueen runko on pysynyt jo useamman vuoden samana. Lisäksi taustalta löytyy paljon tietoa ja taitoa.

Mainos

Mainos päättyy

Mainos

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka