Uutiset

Nurmon kirjasto avaa ovensa keskiviikkona – Kaikki ei ole vielä tip top, mutta tiloja pystyy jo hyvin käyttämään

Nurmon kirjasto avaa ovensa  Nurmo-talossa, joka on Nurmon entinen kunnantalo.
Nurmon kirjasto avaa ovensa Nurmo-talossa, joka on Nurmon entinen kunnantalo.
Kuva: Arkistokuva/Kari Löfhjelm
  • Epari

Nurmon kirjastolle on remontoitu uudet tilat Nurmo-talolle. Kirjastossa on tiloja sekä ylä- että alakerrassa. Kerroksia yhdistää hissi.

Kirjasto avaa ovensa keskiviikkona 6. huhtikuuta kello 12. Varsinaisia avajaisia vietetään alkukesästä.

– Kirjaston suunnittelussa on otettu huomioon kaikenikäiset käyttäjät ja luotu viihtyisät, valoisat ja nykyaikaiset tilat, kertoo tiedotteessa suunnittelusta vastannut Seinäjoen kaupungin suunnittelupäällikkö, arkkitehti Jaakko Peltonen.

Tilat on luovutettu Seinäjoen kaupungille jo tammi–helmikuun vaihteessa. Nurmon entinen kirjasto suljettiin marraskuun lopussa aineiston pakkaamista varten. Aineisto on siirretty uusiin tiloihin alkuvuoden aikana.

– Ajattelimme avata kirjaston asiakkaille, vaikka ihan valmista ei vielä olekaan, kertoo kirjastotoimenjohtaja Kirsti Länsikallio.

Kirjaston 1 600 neliön tiloissa riittää kaikenlaista viimeistelytyötä. Myös irtokalusteita odotetaan vielä saapuviksi.

– Kiintokalusteiden ja hissin toimituksissa oli viiveitä. Viimeisiä remonttitöitä on tehty maaliskuun aikana, kertoo rakennusteknisten töiden valvoja Jarmo Rajala Seinäjoen kaupungilta.

Vaikka kaikki ei ole vielä tip top, kirjaston aineistot ovat käytettävissä, lainaaminen ja palauttaminen onnistuvat, lehtisali on auki ja tietokoneet ovat toimintakunnossa.

Nurmon kirjaston uusissa tiloissa on paljon uusia palveluja.

– Pelihuoneita ja opiskelutiloja pystyy jo käyttämään, mutta käsityöhuone ja kokoustilat otetaan käyttöön sitten kun kalusteet ja laitteet ovat saapuneet. Käsityöhuoneeseen tulee muun muassa ompelukoneita ja saumuri. Kaikissa kokoustiloissa on nykyaikaista kokoustekniikkaa, Länsikallio selvittää.

Nurmon kirjastossa pystyy jatkossa asioimaan myös omatoimisesti. Omatoimikirjasto otetaan käyttöön ja omatoimisopimuksia ruvetaan tekemään maanantaista 25. huhtikuuta.

Henkilökunta on paikalla asiakaspalveluaikaan kuten tähänkin asti, mutta omatoimiaika laajentaa aukioloaikaa niin, että kirjastoa voi käyttää joka päivä kello 7-21. Omatoimikäyttöä varten tarvitaan kirjastokortti, tunnusluku sekä kirjastossa allekirjoitettu omatoimisopimus.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka