225 kaupunkilaista nimettiin Seinäjoen positiivisimmaksi henkilöksi vuonna 2020 – haku on taas käynnissä, nyt voit vaikuttaa

Äänestämällä voit vaikuttaa siihen, kuka on vuoden 2021 positiivisin kaupunkilainen.

Seinäjoen positiivisin henkilö valitaan tänä vuonna viidettä kertaa. Aiempina vuosina Seinäjoen positiivisin -tittelin ovat pokanneet K-raudan kassamyyjä Ritva Rauman (2017), yrittäjä Ari Mäenpää (2018), Lidlin myyjä Suvianna Tuomisto (2019) ja kaupungin liikuntaohjaaja Leena Iskala (2020).

Sinä voit nyt vaikuttaa siihen, kuka on vuoden 2021 positiivisin seinäjokinen.

Vuoden positiivisinta henkilöä perusteluineen saa jälleen ehdottaa osoitteessa https://bit.ly/positiivisinseinajokinen

Myönteiseen ilmiantoon on varattu kunnolla aikaa, lähes kaksi kuukautta. Viimeinen ilmiantopäivä on 30. marraskuuta päättyen kello 16.00.

Siihen mennessä ehdotetuista henkilöistä valitaan kymmenkunta finalistia. Lopullisesti kisa ratkeaa jätettyjen perusteluiden ja järjestäjä-raadin huolellisen harkinnan kautta.

Voittaja julkistetaan 8. joulukuuta.

– Tämä palkinto on todella löytänyt paikkansa ja voisin kuvitella, että viimeisen puolentoista vuoden aikana tarve positiivisuudelle on vain kasvanut, Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja Pertti Kinnunen toteaa.

Hän muistuttaa, että vuoden positiivisin seinäjokelainen voi olla kuka vain iältään, taustaltaan ja ansioiltaan.

– Koronapandemia on vaikuttanut vahvasti arkeemme ja yleiseen ilmapiiriin, mutta uskon, että maskien takaa löytyy edelleen paljon myös hymyjä ja positiivista asennetta.

Viime vuonna kilpailussa nimettiin 225 kaupunkilaista, jotka tuottavat ympäristöönsä erityistä iloa. Listalla oli laaja kirjo väkeä kapakan pitäjistä pappeihin, urheilijoihin ja vapaaehtoistyöntekijöihin, muiden muassa.

Keskimäärin vastaamiseen käytettiin aikaa noin neljä minuuttia. Se kertoo siitä, että ilmiantoja ei ole tehty huitaisten.

Myönteistä oli myös se, että kaikkiaan 110 eri ihmistä Seinäjoelta ilmiannettiin positiivisuudestaan.

Positiivinen korostuu

Pertti Kinnunen kuvailee positiivisuutta voimaksi, joka vie eteenpäin niin yrityksiä kuin ihmisiä, elettiinpä korona-aikaa tai ei.

– Asioita ja ihmisiä ei tuoda liikaa esiin positiivisen kautta. Varsinkin näinä aikoina positiivisuuden merkitys korostuu.

Kilpailun kiertopalkintona toimii Seppo Karin taideteos Pieni puisto, joka luovutetaan voittajalle kunniakirjan kera.

– Lisäksi luvassa on roppakaupalla mainetta ja kunniaa, Kinnunen korostaa.

Teksti

Tero Hautamäki