Uutiset

7,5 miljoonaa euroa remonttiin – Vanha lääninsairaala jatkaa uudistumistaan

Seinäjoen kauneimpiin miljöisiin lukeutuva vanha lääninsairaalan alue saa uutta potkua alkavan remontin myötä. KUVA MATTI HAUTALAHTI
  • Epari

Seinäjoen kaupunki aloittaa mittavat remontti- ja muutostyöt vanhan lääninsairaalan alueella keväällä 2019. Tammi-kampukseksi nimettyyn entiseen sairaalakokonaisuuteen kuuluvat päärakennus, talousrakennus ja lämpökeskus sekä perhetalo Kivirikko ja Marttilan talli.

Seinäjoen ammattikorkeakoululta päärakennuksen länsipäädystä vapautuvat tilat remontoidaan Seinäjoen kansalaisopiston käyttöön aineopetustiloiksi ja toimistoiksi. Tiloihin tulee opetusluokkia, luento- taide- ja liikuntatilat sekä tietotekniikan opetustilat.

Näiden lisäksi rakennuksessa on musiikkileikkikoulu, jooga-tila ja ikäihmisille soveltuva kuntosali. Rakennuksen keskustan puoleisessa päässä on edelleen Etelä-Pohjanmaan musiikkiopisto.

Kansalaisopiston musiikkiopetustilat sijoitetaan Marttilan tallin viereiseen entiseen lämpökeskukseen eli Lämppäriin, jotka korjataan. Tyhjillään olevasta kattilahuoneesta tulee monikäyttösali, joka soveltuu bändi-, musiikki- ja teatterikäyttöön. Rakennuksen saliin tulee myös teatteritaiteen opetus.

Töiden arvioidaan valmistuvan kesällä 2020. Kustannusarvio on noin 7,5 miljoonaa euroa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka