Aino Tainio myy kengät ja antaa hymyn kaupan päälle – Vuoden asiakaspalvelija on puhelias luonnonlapsi

Vuoden Asiakaspalvelijaksi valittu Aino Tainio nauttii kenkien myymisestä, muttei vielä tiedä, mitä haluaa tehdä isona.

Aino Tainio on valittu tämän vuoden Hyväksi Asiakaspalvelijaksi. Seinäjoen Yrittäjänaiset jakavat palkinnon vuosittain ystävänpäivän tienoilla.

Tainio työskentelee myyjänä Paulan Kengässä Seinäjoen keskustassa. 23-vuotiasta Tainiota kuvaillaan palkintoperusteissa iloiseksi luonnonlapseksi, joka rakastaa työtään ja välittää aidosti asiakkaistaan.

Tainio on saamastaan tunnustuksesta häkeltynyt.

– En itse viihdy huomion keskipisteenä enkä varsinkaan valokuvissa, mutta siinä ne onnittelijat olivat ihan yllättäen kukkapuskan kanssa vain minua varten. Nyt vielä tulee lehteenkin juttu asiasta. Tee siitä mahdollisimman lyhyt ja kuvan voi unohtaa pois, Tainio toivoo vaatimattomasti.

Tainio sai hiljattain kehuja myös Eparin Ruusut ja risut -palstalla. Mikä tekee hänestä niin hyvän asiakaspalvelijan?

– En tiedä! Olen vain oma itseni ja höpöttelen kaikenlaista, palkittu analysoi.

Erityisesti nuori nainen nauttii ikä-ihmisten palvelemisesta. Heidän kanssaan juttua saattaa riittää pitkästikin. Silloin keskustelu saattaa karata vaikka heinäpaaleissa hyppimiseen.

Miten työnantaja Riikka Palonen suhtautuu siihen, että myyjä keskittyy välillä muuhunkin kuin itse myyntityöhön?

– Hyvin! Riikka vain nauraa, että Aino on taas vauhdissa, Tainio kertoo suu hymyssä.

Tainio muutti Seinäjoelle työn perässä pari vuotta sitten. Ennen sitä hän työskenteli saman firman palveluksessa Tampereella.

Kun myymälä Tampereella suljettiin, Palonen pyysi Tainiota siirtymään Seinäjoen myymälään. Pestin oli tarkoitus kestää neljä kuukautta.

– En tiennyt Seinäjoesta mitään. Pistin karttaohjelman autossa päälle ja pääsin perille. Hyvin olen viihtynyt. Työnantaja on ottanut minut osaksi perhettään. Sillä on ollut kotiutumisessani valtavan tärkeä vaikutus.

Tainio on kotoisin Pälkäneeltä.

– Seinäjoki on kivan kokoinen kaupunki, vähän niin kuin Tampereen ja Pälkäneen sekoitus.

Koulutukseltaan Tainio on asiakaspalveluun erikoistunut kansainvälinen merkonomi.

– Tykkään myydä kenkiä, mutta en vielä tiedä, mikä minusta tulee isona. Haluaisin jonnekin, jossa voi kehittää itseään ja edetä uralla. Paikka ja ala ovat vielä haussa. Onneksi on hyvin aikaa.

Virpi Kupiainen-Ämmälä