Uutiset

Amerikkaa juhlitaan Koskenkorvalla tähtilippu hulmuten

Trumpin vaalikampanjaan tehdyt paidat ja lippikset menevät edelleen kaupaksi Suomessakin.
  • Epari

Ilmajoen Koskenkorvan kylästä löytyy kauppa, joka on erikoistunut amerikkalaisten tuotteiden maahantuontiin ja myyntiin. Ensi vuonna on kulunut jo 30 vuotta siitä, kun Jari Mäki aloitti rapakon takaa innoituksen saavan yritystoimintansa.

Koskenkorva-viikot alkoivat maanantaina, ja keskiviikkona tapahtuu Mäen yrityksissä mukavia juttuja, mutta ei pelkästään Koskenkorvan kylän vuoksi, vaan samalla 4. heinäkuuta myös juhlistetaan Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivää.

‑ Tänä vuonna ei ole esiintyjiä, mutta Amerikasta on tilattu pikkuleipää ja muuta syötävää, ja mehu on puristettu omista marjapuskista.

Jari Mäki ei ole vielä tähän päivään mennessä ehtinyt työkiireidensä vuoksi juhlimaan Amerikan itsenäisyyspäivää Yhdysvaltoihin, mutta Koskenkorvalla laitetaan aina sekä Suomen että Yhdysvaltojen liput liehumaan juhlapäivänä.

Mäki on havainnut, että kaikki tarrat, lippikset ja paidat, joissa lukee Koskenkorva, kiinnostavat turisteja.

Samoin on myös käynyt Yhdysvaltojen nykyisen presidentin Donald Trumpin kampanjapaidoille ja lippiksille. Ne tekevät päivittäin kauppansa niin kivijalkamyymälästä kuin verkkokaupasta.

Yhdysvaltojen ja Venäjän presidentit Donald Trump ja Vladimir Putin kohtaavat toisensa 16. heinäkuuta Suomessa ja Helsingissä. Jari Mäki aikoo mennä seuraamaan tapaamista.

‑ Kyllä mä menen katsomaan. Maaliskuussa näin West Palm Beachin lentokentällä, kun Trumpin autosaattue meni kolmen metrin päästä, ja kuinka ollakaan Trump heilutti juuri kättään, kun olimme jalkakäytävällä kihalttuni kanssa. Mun oli hyvä heittää hänelle, että vau, se tunsi, Mäki naurahtaa.

Jari Mäki on USA:n ystävä, ja hän vierailee Yhdysvalloissa pari kertaa vuodessa. Kaikesta huolimatta Suomi ja erityisesti kotikylä Koskenkorva ovat miehelle rakkaita.

Teksti Jussi Mustikkamaa

Lue koko juttu 4.7. Eparista.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka