Ärsyttävätkö väärin pysäköidyt autot? – Näytä taitosi muille ja nappaa taskuparkkeerauksen Suomen mestaruus

Osaatko peruuttaa taskuun? Tien varrelle, kahden auton väliin parkkeeraminen on taitolaji. Nyt haetaan asian Suomen mestaria.

Seinäjokea tituleerataan usein liikennekäyttäytymisen villiksi länneksi. Sosiaalisen median yleistyttyä puheenaiheeksi on noussut myös parkkeeraus. Paikallisten Facebook-ryhmien seinät täyttyvät väärin parkkeerattujen autojen kuvista. Niiden perusteella parkkiruutujen viivojen päälle menopelinsä jättäneet kuljettajat haukutaan naurujen siivittäminä pataluhuiksi.

Nyt kaikilla ajokortin omistajilla on mahdollisuus osoittaa parkkeeraustaitonsa ja saada siitä todisteeksi Suomen mestarin titteli. Maan parasta taskuparkkeeraajaa etsitään SM-kilpailussa, jonka aluekarsinta pidetään Seinäjoella 21. syyskuuta. Neljästä osakilpailusta jatkoon päässeet kisaavat maan taitavimman parkkeeraajan tittelista Helsingissä 29. syyskuuta. Silloin vietetään kansallista pysäköintipäivää.

– Uskon, että seinäjokelaisilla ovat ajoliikkeet jo hienosti hallussa, mutta kilpailu voi myös rohkaista harjoittelemaan arjessa erittäin hyödyllistä taskuparkkeeraustaitoa entistä sujuvammaksi. Toivomme, että paikalliset uskaltautuvat mukaan kisaan, kannustaa Jani Takala Korikorjaus Jii&Jiistä.

Pelottava parkkipaikka

Autoklinikan teettämä kyselytutkimus paljastaa, että taskuparkkeeraus aiheuttaa monille suomalaisille haasteita. Jopa 36 prosenttia autoilijoista kertoo ohittaneensa joskus lähellä päämäärää olevan parkkipaikan ja pysäköineensä suosiolla hieman kauemmaksi, koska lähipaikka vaati taskuparkkeerausta.

Taskuparkkeerauksen pelko hälvenee kokemuksen karttuessa: Alle 35-vuotiaista taskuparkkeja välttelee lähes puolet. Yli 65-vuotiaista vain alle kolmannes karttaa pahamaineisena pidetyn parkkipaikan vaatimaa peruutusliikettä.

Missä?

Autoklinikan Taskuparkin SM-kisan osakilpailu pidetään Seinäjoella 21. syyskuuta kello 12-14 osoitteessa Mäntylänkatu 5. Ilmoittautumisaika päättyy 19. syyskuuta, jos 20 kilpailupaikkaa eivät ole täyttyneet jo aiemmin. Finaaliin Helsinkiin pääsee kaksi parasta kuljettajaa.

Virpi Kupiainen-Ämmälä