Uutiset

Asuntohakemusrumba käy nyt kuumana opiskelijoilla

Emma Kolehmainen on ollut tyytyväinen Sevaksen kautta saamaansa opiskelija-asuntoon. Kuva Essi Nieminen
  • Epari

Taas on se aika vuodesta, kun pääsykoetulokset ovat saapuneet tuleville opiskelijoille.

Moni on saanut opiskelupaikan myös Seinäjoen ammattikorkeakoulusta, ja opiskelija-asuntojen kysyntä nousee huippuunsa seuraavien parin viikon aikana.

Sevaksella on tänäkin vuonna opiskelija-asuntoja hyvin tarjolla. Yksiöt ovat suosituimpia, mutta myös muita vaihtoehtoja löytyy.

– Soluasuntoja löytyy hyvin. Jos haluaa vuokralle hieman kalliimpaan, myös kaksioita on hyvin tarjolla. Kimppakämppiä puolestaan löytyy Sevaksen muistakin asunnoista kuin vain opiskelija-asunnoista, kertoo Sevas Kodit Oy:n hallinto- ja asiakaspalvelupäällikkö Asko Heikkilä.

Sijainnilla on paljon merkitystä monelle asuntoa hakevalle opiskelijalle.

– Esimerkiksi Törnävän opiskelija-asunnoilta on Framille matkaa noin neljä kilometriä. Seinäjoen mittakaavassa matka tuntuu monelle liian pitkältä, Heikkilä toteaa.

Viime syksynä Valkeakoskelta Seinäjoelle muuttanut 19-vuotias Emma Kolehmainen sai Sevaksen kautta opiskelija-asunnon tuolloin juuri valmistuneesta Joupinmukka 2:sta.

– Asuntoon oli kiva muuttaa, kun se oli aivan uusi ja siisti. Sijainti on loistava: koulu on aivan vieressä ja keskusta kävelymatkan päässä, Kolehmainen kehuu.

Sevaksen opiskelija-asuntojen vuokrat sisältävät sähkö- ja vesimaksut sekä kiinteän nettiyhteyden. Tämä helpottaa opiskelijan elämää.

– Vuokra on sopiva, ja itse saan sen tuilla maksettua. Helpottaa myös, että vesi, sähkö ja netti sisältyvät vuokraan, eikä niitä tarvitse maksaa moneen eri paikkaan, Kolehmainen toteaa.

Hallinto- ja asiakaspalvelupäällikkö Heikkilä ei lähde vertailemaan eri kaupunkien välisiä hintaeroja opiskelija-asuntojen suhteen.

– Esimerkiksi Tampereella keskusta-asuminen on kalliimpaa kuin Seinäjoella, mutta sitten vastaavasti sivummalla olevat asunnot ovat edullisempia kuin Sevaksen opiskelija-asunnoissa. Keskimäärin ollaan kuitenkin hyvin samalla tasolla.

Teksti Essi Nieminen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka