Auta meitä lehdenteossa! – Epari rajoittaa juttukeikoilla käyntiä koronan takia

Ilkka-Yhtymä haluaa omalta osaltaan hidastaa koronapandemian leviämistä Suomessa. Yhtymän linjaus muuttaa myös Eparin toimituksen työskentelyä.

Eparin päätoimittaja Tero Hautamäki sanoo, että toimitus rajoittaa toistaiseksi haastateltavien tapaamista kasvokkain.

– Emme käy yleisötilaisuuksissa, mene haastateltavien luo tai kutsu heitä toimitukseen. Näin huolehdimme, ettemme ota riskiä taudin saamisesta tai sen levittämisestä, Hautamäki selvittää.

Eparissa työtä jatketaan mahdollisimman normaalisti, mutta haastattelut tehdään puhelimessa tai sähköisin välinein. Valokuvina käytetään arkistokuvia tai haastateltavalta saatuja kuvia.

– Jos asiassa on jotain hyvää, niin ehkä toimituksen ja lukijoiden yhteistyö tiivistyy. Eparin lukijat haluavat varmasti auttaa siinä, että keskiviikkoisiin ilmestyy poikkeustilasta huolimatta mukava lukupaketti, Hautamäki pohtii.

Ilkka-Yhtymän määräykset koronan leviämisen estämiseksi ovat voimassa toistaiseksi. Takaisin normaaliin palataan siinä vaiheessa, kun viranomaiset alkavat purkaa nykyisiä rajoitteita.

Yhtymän toimintaohjeet koskevat kaikkia yhtymän lehtiä. Ilkka-Yhtymä julkaisee maakuntamedia Ilkka-Pohjalaista sekä viittä paikallislehteä ja kahta kaupunkilehteä.