Uutiset

Björkenheimintielle uusi silta, vanha auki kevyelle liikenteelle

Björkenheimintien sillalle on tehty turvallisuussyistä väliaikainen lisätuenta ja se avattiin tiistaiaamusta kevyen liikenteen käyttöön. Kuva Kari Löfhjelm
  • Epari

Björkenheimintielle rakennetaan uusi silta. Vanha silta jää paikoilleen. Nyt se on avattu kevyelle liikenteelle.

Björkenheimintien silta suljettiin moottoriajoneuvoliikenteeltä pahojen halkeamien takia joulukuussa. Pian myös kevyen liikenteen pääsy sillalle kiellettiin. Siltaa on nyt saatu tuettua niin, että se on pystytty avaamaan kävelijöille ja pyöräilijöille.

Vaikka historiallinen betonisilta aiotaan kunnostaa, sen viereen on päätetty rakentaa uusi silta. Kevyt liikenne jää vanhalle sillalle, mutta uudelle sillalle tulee siitä huolimatta mitä todennäköisimmin myös kevyen liikenteen väylä.

Vt. kaupungininsinööri Keijo Kaistila arvoi uuden sillan hintalapuksi kahta, kolmea miljoonaa euroa. Rakentamaan päästään aikaisintaan ensi vuonna.

Uuden sillan suunnittelu on jo aloitettu. Molempien siltojen suunnittelussa on kuultava Museovirastoa, koska kysymyksessä on kulttuurihistoriallisesti arvokas ympäristö. Suojeltu silta on valmistunut vuonna 1922 eli samalla aikakaudella kuin lähistöllä oleva Törnävän sairaalan alue. Uuden sillan ulkonäön on istuttava historialliseen maisemaan. Sillan kupeesta alkaa myös Ruutipuiston luonnonsuojelualue.

Björkenheimin sillan nykyinen kunto Kaistilan mukaan huono, mutta rakenteet on voitu tukea turvallisiksi. Tuet poistetaan, jos silta saadaan muuten korjattua käyttökuntoon. Sillan kuntoa kartoittaneen asiantuntijan arvion mukaan korjaukseen tarvitaan vähintään puoli miljoonaa euroa.

Se, tuleeko uuden sillan yhteyteen myös oma väylä pyöräilijöille ja kävelijöille, ratkaistaan, kun tiedetään vanhan sillan käyttökelpoisuus tulevaisuudessa.

– Lähtökohta on, että kevyen liikenteen väylä tulee myös uudelle sillalle. Sillasta tehdään riittävän leveä, Kaistila kertoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka