Ei mitään Idols-touhua

Seinäjoen seudun lasten ja nuorten rytmimusiikkiverkosto Louhimo on tehnyt bändisimulaattori-työpajoja alueen alakouluissa viiden vuoden ajan.

Sinä aikana on vedetty läpi 400 bändisimulaattoria. Simulaattorin avulla halutaan tarjota lapsille yhteisöllistä ja innostavaa bändisoittokokemusta. Louhimon projektisihteerin Tuomo Kallion mukaan jokaiselle löytyy aina paikka yhtyeessä.

- Aika vähillä taidoilla saa bändin kasaan. Yhtyeessä jokainen voi olla yhtä hyvä soittaja. Kunhan oma innostus on mukana.

Yhtenä tarkoituksena on innostaa myös opettajia huomioimaan bändisoitto opetuksessa. Merkitys korostuu usein pienissä kyläkouluissa, jossa bänditouhut voivat olla riippuvaisia opettajan omasta harrastuneisuudesta.

– Käytämme työpajoissa mielellämme koulun omia soittimia, jolloin ne tulevat tutuiksi myös opettajille. Kallio rohkaisee.

Männikön koulun rehtorin Tero Ala-Nissilän mukaan simulaattori tarjoaa soittokokemuksen myös niille, jotka eivät kuulu Männikön bändikouluun.

– Bändi vaatii yhteen hiileen puhaltamista. Kaveruus ja me-henki korostuvat yhtyeessä, itsekin parissa bändissä soittava Ala-Nissilä listaa.

Rehtorin mukaan työpajoissa lapset pääsevät näkemään, ettei yhtyeessä soittaminen tarkoita pelkästään kaikin keinoin pinnalle pääsemistä.

– Lapsilla on vähän sellaista Idols- ja Voice of Finland-tyyppinen kuva bändeistä. Nyt lapset näkevät, että bändissä soittaminen on paljon muutakin, Ala-Nissilä mainitsee.

Teksti: Pasi Lapinkangas

Lue lisää aiheesta tämän viikon Eparista