Elämysportaat murjottiin rikki isolla kivellä – ”Silmitöntä hommaa, käsittämätöntä”

Jouppilanvuoren elämysportaille on tehty ilkivaltaa perjantain ja lauantain välisenä yönä. Viime syksynä avatut, hurjan suosion saaneet elämysportaat hajotettiin maitotonkan kokoisella kivellä, jota vieritettiin ylhäältä alaspäin.

Portaat rakentaneen Lakeuden elämysliikunnan projektipäällikkö Hannu Salo kertoo, että portaiden etureunat ovat hajonneet noin parinkymmenen metrin matkalta portaiden yläpäästä. Lisäksi yksi pystytolppa ja sen varaan rakennettu kaide on rikki.

– Silmitöntä hommaa, käsittämätöntä. Se on tällaista, jota ei oikein ymmärrä, Salo manaa ja sanoo, että yhdistys miettii sitä, tekeekö se asiasta rikossilmoituksen poliisille.

Lakeuden elämysliikunnan talkoolaisten on tarkoitus korjata portaat torstaina. Talkoot alkavat kello 10. Salo toivottaa tervetulleeksi kaikki, jotka ovat tarjonneet apuaan esimerkiksi Lakeuden elämysliikunnan Facebook-sivulla.

– Meillä on parinkymmenen hengen porukka, joka kokoontuu ympäri vuoden tekemään töitä kaikkien viihtymisen eteen. Portailla ja muissa kohteissa riittää aina työtä. Nyt oli menossa kesäloma, mutta jouduin hätistelemään talkoolaiset ylimääräiseen kokoontumiskertaan, Salo selvittää.

Työtuntien lisäksi portaiden korjaus vaatii rahaa. Sitä Lakeuden elämysliikunta ei voi kuitenkaan vastaanottaa.

– Kyseessä on EU-hanke, joka ei salli rahan keräämistä. Hanke jatkuu ensi vuoden elokuuhun saakka. Vuoden aikana tarkoitus saada portaille valaistus, huipulle näköalapaikka ja näköjään hyvin tarpeellinen kameravalvonta, Salo luettelee.

Lakeuden Elämysliikunnan kohteet ovat joutuneet ilkivallan kohteeksi aiemminkin. Viime keväänä tihutyöntekijöiden kohteena oli Jouppilanvuorella sijaitseva Lepakkolaavu. Se poltettiin maaliskuussa.

Paha onni jatkui sen jälkeenkin, sillä laavun uudistustöiden ollessa käynnissä paikalta varastettiin kattohuovat sekä räystäs- ja harjalistat.