”En lähde Seinäjoelle”, sanoi Aku Hirviniemi ensin – nyt hän iloitsee hienosta työkesästä

Aku Hirviniemi istahtaa Törnävän kesäteatterin kulisseihin ja kiittelee vuodentakaista pikapuhelua. Silloin hänelle soitti kaupunginteatterin toimitusjohtaja Markko Heinonen ja kysyi: ”Aku, lähtisitkö Seinäjoelle näyttelemään kesäteatteriin?”

– Vastasin etten lähde, en missään tapauksessa. En tee kesäteatteria. Markko kysyi uudestaan: ”Lähtisitkö, jos tehdään Spamalot?”

– Olin hetken hiljaa. Sitten huusin luuriin, että aivan varmasti lähden, Hirviniemi muistelee ja paljastaa Spamalotin suosikkimusikaalikseen.

– Olen tosi onnellinen, että otin Lancelotin roolin vastaan. Tämän parempaa kesää ei olisi voinut työn merkeissä viettää.

Hirviniemi kehuu paitsi teatterin tiimin, myös paikkakunnan.

– Duudsonien kautta olen tutustunut Seinäjokeen jo aiemmin, mutten tiennyt Törnävää näin kauniiksi paikaksi. Kun aikanaan kuvasin täällä päin Härmä-elokuvaa, minulle jäi sellainen kuva, että pohjalaiset ovat todella jäyhiä, muttei se niin ollutkaan. Olen tavannut valtavasti mukavia ihmisiä tänä kesänä. Sosiaalisena kaverina tykkään siitä, kun tullaan juttelemaan.

Hirviniemen matkassa ovat olleet usein myös avopuoliso Sonja sekä lapset. Hirviniemi luettelee Seinäjoelta kohteita, joihin perhe on tutustunut.

– Kirjasto, Lakeuden Risti, Sininen paprika, Holmströmin vintageliike, Pakohuone, Siirilän kotieläintila... Täällä riittää tekemistä joka lähtöön.

Pian pesti Seinäjoella kuitenkin loppuu. Spamalotia esitetään enää viidesti. Viimeinen esitys on 24. elokuuta.

– Minä en omia tekemisiäni koskaan mainosta, mutta nyt on once in a lifetime -tilaisuus nähdä Broadway-musikaali Törnävällä, Hirviniemi mainostaa.

Kaupunginteatterin toimitusjohtaja Markko Heinonen arvioi kesän katsojamääräksi kertyvän runsaat 10 000 katsojaa.

– Väkeä olisi voinut käydä alussa enemmänkin, koska esitys on todella hyvä. Tämä on ollut kuitenkin meille onnistunut kesä. Saimme pään auki ja pääsimme kehittämään aluetta suunnitelmien mukaan, Heinonen kertoo.

Hän kuvailee Törnävää kaupunginteatterin uudeksi kolmanneksi päänäyttämöksi. Spamalotin lisäksi kesän muu ohjelma kuten lavatanssit, lastenteatteri ja stand up, onnistuivat hyvin.

Ensi kesänä Törnävällä nähdään Antti Tuurin Tangopojat. Uuden musiikkinäytelmän ensi-ilta on Tangomarkkinoita edeltävänä lauantaina 4.7.2020.

Teksti Tero Hautamäki