Epari selvisi finalistikymmenikköön kaupunkilehtikisassa – Päätoimittaja: Pronssi saa kirkastua kullaksi

Epari kisaa tänäkin vuonna parhaan kaupunkilehden tittelistä. Voittoon on kaikki mahdollisuudet, sillä Epari on loppusuoralle valitussa finaalikymmenikössä.

Sanomalehtien Liiton järjestämän kaupunkilehtikilpailun kärkikolmikko julkistetaan 12. marraskuuta.

Liiton järjestöpäällikön Ilona Hannikaisen mielestä koronavuotena luotettavan, faktapohjaisen journalismin tarve ja paikallisen uutismedian merkitys on kasvanut entisestään.

– Kärkikymmenikössä tulee hyvin esiin kaupunkilehtien moninaisuus ja niiden tärkeä rooli omassa yhteisössään ja demokratiassa. Kaupunkilehdet ovat aina lähellä yleisöään. Ne ovat arjessa mukana, ja lisäksi pitävät asukkaat ajan tasalla niin ruohonjuuritason toiminnasta kuin kunnallisesta päätöksenteosta, Hannikainen kuvailee.

Kymmeneen finalistiin voi tutustua sivustolla www.sanomalehdet.fi. Yleisöllä on mahdollisuus veikata voittajaa finalistien joukosta osoitteessa www.sanomalehdet.fi/kaupunkilehtikilpailu-veikkaus. Oikein veikanneiden kesken arvotaan viisi tuotepakettia arvoltaan noin 30 euroa. Veikkausaikaa on 8. marraskuuta saakka.

Virallisesta arvioinnista vastaavat edellisvuosien tapaan Turun ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijat kahden alan ammattilaisen kanssa.

Epari on kisannut parhaan kaupunkilehden tittelistä useana vuotena. Joka kerta lehti on sijoittunut kärkikolmikkoon. Viime ja edellisvuonna Epari sijoittui kilpailussa kolmanneksi.

– Kisa on kova joka vuosi, sillä kaikki muutkin finalistit ovat hyviä. Siitä kuitenkin lähdetään, että tänä vuonna pronssi kirkastuu, Eparin päätoimittaja Tero Hautamäki sanoo.