Epari teki hattutempun – kaupunkilehti pokkasi kolme kultaa Suurilla Lehtipäivillä

Seinäjoen kaupunkilehti Epari voitti Uutismedian liiton vuoden kaupunkilehden tittelin, parhaan kaupunkilehtijutun sekä Lukijan valinta -tittelin.

 

Seinäjoen kaupunkilehti Epari kahmi triplavoiton Uutismedian liiton vuotuisessa paikallis- ja kaupunkilehtikilpailussa. Lehti voitti sekä vuoden kaupunkilehden että lukijan valinnan tittelin, minkä lisäksi lehdessä julkaistu toimittaja Sanna Keisalan kirjoittama, ja toimittajan pyynnöstä maatilanemäntä Riina Perälän kuvittama, juttu ”Olisiko toimittajasta karjakoksi” palkittiin vuoden kaupunkilehtijuttuna.

– Mahtavia palkintoja. Lukijan valinta -palkintoa arvostan kaikkein korkeimmalle. Kylmät väreet ja syvä kumarrus, että tällainen asiantuntija valitsi meidät, Eparin päätoimittaja Tero Hautamäki kertoo.

Lukijan valinnan suoritti tänä vuonna Tampereen yliopiston journalistiikan työelämäprofessori Reetta Räty. Epari sai Rädyltä kiitosta etenkin julkaisun kyvystä olla lukijan tasalla.

Syntyy kuva lämpimästä lukijasuhteesta ja vuorovaikutuksesta. Huumoria ei pelätä, Räty perusteli valintaansa.

Kilpailun tulokset ratkottiin Suurella lehtiviikolla, jotka järjestettiin tänä vuonna koronatilanteesta johtuen verkossa. Kaupunkilehtien sarjaan osallistui 99 kaupunkilehteä. Epari on yltänyt palkintosijoille omassa sarjassaan myös aikaisempina vuosina. Tällaista menestystä Hautamäki ei kuitenkaan osannut odottaa. – Ajattelin, että jos hyvin menee, niin pari hopeaa tulee. Kaupunkilehti Epari toimii pääosin kahden toimittajan voimin.

– Tulos on huikea saavutus lehdelle, jota tehdään vain kahden hengen toimituksella. Ensimmäinen kiitos lähteekin toimittaja Virpi Kupiainen-Ämmälälle. Seuraavaksi haluan kiittää myyntitiimiä sekä taittajia, Eparin päätoimittaja Hautamäki lausuu. Vuoden kaupunkijutun kirjoittanut Sanna Keisala työskenteli Eparissa viime kesänä kesätoimittajana.

– Sanna aloitti Eparin kesätoimittajana sillä jutulla. Hän meni kotoa juttukeikalle, teki jutun ja toi valmiin tekstin ja kuvat seuraavana maanantaina, Hautamäki muistelee.

Uutismedian liiton tiedotteessa Eparia kuvailtiin julkaisuna, joka on ”toimiva ja lukemaan houkutteleva kokonaisuus, niin visuaalisesti kuin sisällöllisesti”.

Arvio on Hautamäen mukaan linjassa toimituksen kehitysponnistelujen kanssa. Toimitus on keskittynyt kuluvan vuoden aikana ennen kaikkea lehden visuaaliseen ilmeeseen ja taittoon.

– Lehdellä on selkeä rakenne ja jutuilla mietitty ulospano. Hyvin taitettu tarina tarttuu silmään ja houkuttelee lukemaan, Hautamäki pohtii.

– Tästä on mukava jatkaa kaupunkilehden tekemistä.

 

Epari on osa I-Mediat Oy:tä, johon kuuluvat myös Ilkka-Pohjalainen, viisi paikallislehteä sekä kaupunkilehti Vaasan Ikkuna. Jurvan Sanomat palkittiin kolmannella sijalla yksipäiväisten paikallislehtien kilpailussa.

 

Sakari Hällfors

Epari osallistui kisaan 22.4.2020 ilmestyneellä lehdellä.