Uutiset

Eparilla on kolme juhlan aihetta: kaupunkilehtikisan pronssi, 95-vuotissyntymäpäivä ja lukijalukujen kasvu

Myyntipäällikkö Riitta Kvist, aluemyyntipäällikkö Mervi Marttila, päätoimittaja Tero Hautamäki ja toimittaja Virpi Kupiainen-Ämmälä palkintokuvassa. Sorsanpesällä vietetyn juhlagaalan teemana oli 70-luku. Kuva Tanja Korpela
  • Epari

Seinäjoella ja sen lähialueella ilmestyvä kaupunkilehti Epari on sijoittunut kolmanneksi Vuoden 2021 kaupunkilehtikilpailussa. Tuomaristo luonnehtii Eparin visuaalista ilmettä kauniiksi ja sisältöä paikalliseksi, monimuotoiseksi, mielenkiintoiseksi ja runsaaksi. Lisäksi tuomaristo kiittelee lehden aktiivista sosiaalista mediaa.

Uutismedian Liiton järjestämässä kilpailussa vuoden 2021 parhaan kaupunkilehden tittelin vei tänä vuonna Vantaan Sanomat. Toiseksi sijoittui Kuopiossa ilmestyvä Viikkosavo.

Vuosi sitten Epari kahmi samassa kisassa triplavoiton: Epari valittiin vuoden 2020 parhaaksi kaupunkilehdeksi. Eparin kesätoimittajan Sanna Keisalan kirjoittama juttu ”Olisiko toimittajasta karjakoksi” valittiin vuoden parhaaksi kaupunkilehtijutuksi. Kolmas kulta kantaa titteliä Lukijan valinta.

Epari on palkittu kaupunkilehtien kilpailussa jokaisena osallistumisvuotenaan. Vuosien varrella toimituksen seinälle on naulattu 12 palkintotaulua. Nyt entisten plakaatien seuraan liitettiin yksi uusi tunnustus.

– Tyytyväisiä olemme. Meillä on pieni toimitus, kaksi henkeä. Sillä pääluvulla mitaleille venyminen on kova suoritus, päätoimittaja Tero Hautamäki kehuu.

Hän haluaa jakaa kiitosta toimituksen lisäksi kaikille muille, jotka osallistuvat joka viikko Eparin tekoon.

Mediamyynnin tiimi vastaa siitä, että lehdessä näkyvät paikallisesti kiinnostavat ilmoittajat. Media-assistentit sijoittelevat ilmoituksia ja valmistavat sivupohjia. Ilmoitukset syntyvät mainosvalmistajien käsissä. Lopullisen lehden kokoavat toimituksen kanssa sivunvalmistajat.

Tänä vuonna Epari osallistui kilpailuun 28.4.2021 ilmestyneellä lehdellä. Sen taittoivat sivunvalmistajat Tuula Viinikka ja Petri Torikka.

Eparilla on toinenkin syy juhlaan. Seinäjoen vanhin kaupunkilehti täyttää joulukuussa 95 vuotta.

Pahentuneen koronatilanteen takia juhlat jätetään nyt väliin.

– Juhlitaan viiden vuoden kuluttua satavuotistaivalta oikein kunnolla, Hautamäki lupaa.

Kolmas harmaata syksyä piristävä uutinen on se, että kansallisen mediatutkimuksen juuri ilmestyneet tilastot ovat Eparin kannalta mairittelevia.

Eparin uudeksi kokonaistavoittavuudeksi mitattiin 64 000 lukijaa. Kokonaistavoittavuusluku kuvaa painetun lehden ja sen digitaalisten versioiden, kuten nettisivujen ja näköislehden, yhdessä tavoittamia henkilöitä viikossa.

– Positiivinen lehti kasvaa positiiviseen suuntaan. Se, että Eparia luetaan koko ajan enemmän, kertoo siitä, että olemme tehneet asioita oikein, Hautamäki pohtii.

Eparin tavoitettavuus on viime vuosina kasvanut lehden verkkosivujen ja sosiaalisen median ansiosta.

– Paperinen lehti ilmestyy keskiviikkona, mutta verkossa ja somessa ollaan joka päivä. Kannattaa klikata kanavat seurantaan. Niissä jaetaan myös paljon materiaalia, jota lehdessä ei ole, vinkkaa digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän suunnittelija Joonas Autio.

Eparin menestys kaupunkilehtikisoissa

Vuoden kaupunkilehti -kilpailussa 3. sija, 2021

Vuoden kaupunkilehti, 2020

Lukijan valinta, 2020

Paras kaupunkilehtijuttu, 2020

Vuoden kaupunkilehti -kilpailussa 3. sija, 2019

Vuoden kaupunkilehti -kilpailussa 3. sija, 2018

Vuoden kaupunkilehti -kilpailussa 2. sija, 2017

Lehdistön ihannelehti, 2017

Vuoden verkkopalvelu, 2017

Vuoden kaupunkilehtijuttu 3. sija, 2016

Vuoden kaupunkilehti -kilpailussa 3. sija, 2016

Vuoden kaupunkilehti -kilpailussa kunniamaininta, 2015

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka