Eparin muuttumisleikki: Rokkaavasta karjatilan emännästä kuoriutui Neiti Kesäheinä

Maatilan emäntä Sanna Huhtala kulkee tavallisesti työhaalareissa tai mustissa, rock-henkisissä vaatteissa. Eparin muuttumisleikkitiimi heilautti taikasauvaansa ja loihti naisesta keijumaisen huippumallin.

Äiti, miksi sä et koskaan voi olla niin kuin prinsessat, totesi Sanna Huhtalan esikoululainen katsellessaan muutama vuosi sitten lukion vanhaintanssien pyörteissä vannehameissaan ja juhlakampauksissaan pyöriviä nuoria naisia.

Äitiä asia hymyilytti, mutta samalla tuntui pisto rinnassa.

– Yritin selittää jotain sisäisestä kauneudesta, mutta eikös sitä niin sanota, että totuus kuuluu lasten suusta. Ei prinsessaa ole peilistä pitkään aikaan näkynyt, Huhtala kirjoitti hakiessaan Eparin yhteistyökumppaneineen toteuttamaan muuttumisleikkiin.

Kauhavalla asuva Huhtala kertoi olevansa yhden miehen vaimo, kahden lapsen äiti sekä 60 lypsylehmän, 70 hiehon ja 16 hevosen, kanojen, kissojen ja koiran hoitaja.

– Arki on hulinaa, mutta pidän elämästäni. En haluaisi vaihtaa muuta kuin auton. Itseeni en ole juuri satsannut. Koetan olla armollinen, mutta välillä jään tuijottamaan peilikuvaani. Olen vasta 33-vuotias, mutta en näytä siltä. Joskus pidin itseäni kauniina, Huhtala kuvailee.

Kirje kolahti valintaraatiin ja emäntä pääsi viettämään hemmottelupäivää. Muutos arkeen oli suuri, sillä eläinten palvelijasta tuli palveltava. Muuttumisleikkitiimi hääräsi naisen ympärillä koko päivän kuin prinsessan hovinaiset ikään.

Ensimmäisenä Huhtala pääsi kampaaja Jaana Kankaan käsittelyyn Kauneuskeskus Esteriin.

– Oletko varma, että saan tehdä hiuksillesi mitä haluan, Kangas kysyy vielä ennen kun napsauttaa parikymmentä senttiä pois muuttuja pitkästä tukasta.

Huhtala nyökyttelee. Hän on lähtenyt matkaan avoimin mielin ja haluaa nähdä, millaisen lookin ammattilaiset hänelle loihtivat.

– Jos en olisi pitänyt lyhyistä hiuksista, ne olisivat kasvaneet takaisin, Huhtala perustelee.

Kangas leikkasi muuttujalle hänen kauniita kasvojaan korostavan lyhyen polkkatukan. Väriksi valittiin ruskea.

– Olen rokkityttö ja värjään hiukset yleensä mustiksi tai punaisiksi. Ruskea sopii sinisiin silmiini ja pisamakasvoihini huomattavasti kovia värejä paremmin, Huhtala arvioi lopputulosta katsellessaan.

Seraavaksi nainen sai istua Sari Mendezin meikattavaksi.

– Meikki on tosi luonnollinen. Sari laittoi monesta purkista vaikka mitä, mutta olo ei tunnu yhtään siltä, että naamassa olisi paksu pakkelikerros.

Sitten on aika vaihtaa Huhtalalle tyypilliset vaatteet, farkut ja musta T-paita, Boholan Sanna Mäntyniemen valitsemaan valkoiseen pitsimekkoon. Kesäisen keijumainen, trendikkäästi olkapäät paljastava mekko on jotain ihan muuta kuin mitä Huhtala itse ostaisi.

– Pidän uudesta tyylistä. Se tuo esiin naisellisen puoleni.

Rentoa ja omannäköistä twistiä hempeään kokonaisuuteen tuo Huhtalan oman bootsit.

– Sanna sanoi etukäteen, että saan valita itse kengät ja hän suunnittelee asun niiden mukaan. Olisin voinut kuulemma valita vaikka kumpparit.

Päivä päättyi valokuvaukseen. Samu Lehtinen kuvasi muuttujaa edestä ja takaa. Yhdessä hujauksessa Huhtalasta kuoriutui melkoinen huippumalli. Nainen pyörähtelee Kalevan Navetalla ja peltolakeudella kuin pidempäänkin catwalk-kävelyä treenanneet kaunottaret.

Jääkö tyyli?

Muuttumisleikin lopuksi on pakko kysyä, ottaako Huhtala hänelle suunnitellun tyylin omakseen?

- Pidin uudesta minästäni. Lyhyempi tukka on kesällä ihanan kevyt. Jos en saa lähdettyä parturiin, hiukset ovat taas pian ponnarilla, Huhtala tunnustaa, mutta lupaa jatkossa ottaa enemmän aikaa itsensä hemmotteluun.

Millaisen vastaanoton muutos kotona sai?

– Poika kulki koko illan perässäni ja kehui äitiä kauniiksi. Mies sanoi saaneensa uuden vaimon, Huhtala nauraa.

Virpi Kupiainen-Ämmälä