Haluaisitko istua idolisi vieressä, kun hän laulaa? Eparin Syrämmellä-klubit ovat kuin konsertteja omassa olohuoneessasi

Oletko ajatellut, millaista olisi kuunnella suosikkiartistisi akustista keikkaa kaupungin parhaassa konserttisalissa? Entä sopisiko siihen kylkeen asiantunteva ja henkilökohtainen haastattelutuokio? Jos vastaat kyllä, sinun kannattaa suunnata syksyn mittaan Syrämmellä-klubille.

Ohjelmatoimisto HäjyLive ja kaupunkilehti Epari järjestävät yhdessä Syrämmellä-klubit, joiden esiintyjiksi saapuvat Pauli Hanhiniemi ja Heikki Salo.

Artistien nojatuolihaastatteluista vastaa Eparin päätoimittaja Tero Hautamäki. Hautamäki muistetaan myös Ilkan pitkäaikaisena kulttuuri- ja musiikkitoimittajana. Tältä pohjalta on satavarmaa, että hän tietää, kenestä kulloinkin on kyse ja mistä asiasta ketäkin kannattaa jututtaa.

– Odotan klubeja itsekin innolla. Tämä on uusi konsepti Seinäjoella, mutta maailmalla tämäntyyppisiä juttuja on tehty jo kauan. Suomessa samansuuntaisia, akustisvetoisia konsertteja on monissa isoissa kaupungeissa. Useimmiten niistä kuitenkin puuttuu artistin haastatteluosuus, Hautamäki toteaa.

Illan haastattelutilaisuus kestää puolisen tuntia. Sen kuluessa syvennytään artistin kuulumisiin, tuotantoon ja uraan sekä muistellaan menneitä niin paikallisesti kuin muutenkin.

Haastatteluosuuden jälkeen on lyhyt väliaika. Illan toinen osuus on artistin akustishenkinen konsertti, joka kestää kolmesta vartista tuntiin. Niin Pauli Hanhiniemi kuin Heikki Salokin esiintyvät duo-kokoonpanoissa yhdessä toisen muusikon kanssa.

– Tämä on varmasti artisteillekin mukavaa vaihtelua. Teemana on olohuonekonsertti. Sellaisia eturivin tähdet ehtivät soittamaan harvemmin, sanoo Petri Valtee ohjelmatoimisto HäjyLivestä.

Lavan rekvisiitaksi kannetaan kaksi nojatuolia, pöytä, matto ja jalkalamppu. Lavalle on suunnitteilla myös sohvaryhmällinen VIP-paikkoja.

– VIP-paikoilta tosifani pääsee todella lähelle artistia. Samalla pääsee esittämään artistille kysymyksen, johon on aina halunnut saada vastauksen, Valtee avaa.

– Lisäksi saa esittää kirjallisen biisitoiveen perusteluineen. Näistä toiveista artisti valitsee yhden ja tulkitsee sen konsertissaan.

Valtee kaavailee lisäklubeja talven mittaan. Hän toivoo myös yleisötoiveita siitä, ketä ihmiset haluaisivat Syrämmellä-klubilla nähdä.

Sunnuntaisiin myöhäisiltapäiviin sijoittuvat Syrämmellä-klubit alkavat 29. syyskuuta. Ensimmäisenä vieraaksi saapuu Pauli Hanhiniemi. Tilaisuus alkaa kello 17. Ovet avataan kello 16.30.

Heikki Salon vuoro on sunnuntaina 20. lokakuuta.

Lippuja klubeille myy ticketmaster.fi.

Teksti:

Virpi Kupiainen-Ämmälä