Uutiset

Hankkija ostaa Eepee Agrin koko osakekannan

  • Epari

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa luopuu kokonaan maatalouskaupasta.

Eepee Agri Oy:n koko osakekanta on päätetty myydä Hankkija Oy:lle. Hankkija ja Eepee ovat eilen sopineet kaupasta. Kauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksymistä ja on siihen asti ehdollinen. Suunnitelman mukaan kauppa toteutuu vuosien 2017-2018 vaihteessa.

– Maatalouskauppa on Hankkijan ydinliiketoimintaa. Etelä-Pohjanmaa on vahvaa maatalousaluetta, jonka kehittämisessä haluamme olla mukana. Hankkijalla on ollut pitkään hyvää yhteistyötä Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ja alueen viljelijöiden kanssa, mikä helpotti tämän ratkaisun syntymistä. Kauppa selkeyttää toimintaa ja parantaa kilpailukykyämme, mistä asiakkaamme hyötyvät, kertoo Hankkijan toimitusjohtaja Jyrki Lepistö.

Eepeeltä kerrotaan, että kaupan taustalla on maatalouden voimakas rakennemuutos sekä maatalouskaupan arvoketjun muuttuminen.

– Uuden omistajan myötä toimialan kilpailukyky kiristyvässä toimintaympäristössä paranee ja Hankkija suurena toimijana vahvistaa osaamisellaan koko elintarvikeklusterin toimintaa maakunnassa. Myynnin jälkeen Eepee pystyy keskittymään ydinliiketoimintaansa eli kuluttajaliiketoimintaan muilla toimialoilla ja panostamaan entistä enemmän investointejaan ja kehittämisresursseja muiden toimialojen kilpailukyvyn ja palvelutason parantamiseksi, toteaa toimitusjohtaja Kimmo Simberg.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka