Hei, me rokataan taas – Rytmikorjaamo palailee arkeen keikkaputken kera

Rytmikorjaamon aulassa käy kova kuhina. Ihmiset nauttivat Suomen neljänneksi parhaan lounasravintola Varickon ruuasta. Pian kuhisee myös pitkään kaivatuissa Rytmikorjaamon klubi-illoissa.

– Meillä on tällä viikolla ensimmäistä kertaa pitkään aikaan oikea keikkaputki, kun keikkoja järjestetään kolmena iltana, kertoo Selmun markkinointipäällikkö Annukka Heinämäki.

Torstaina Rytmikorjaamolle saapuu Sonata Arctican 25-vuotis kiertue. Perjantaina lavalla nähdään Olavi Uusivirta ja lauantaina Jesse Markin.

Klubi-iltoja on kuitenkin päästy jo jossain määrin järjestämään elokuusta lähtien.

– Rajoitusten vuoksi kaikilla on pitänyt olla oma pöytä ja istumapaikka. Nyt sitä rajoitusta ei enää ole. Täällä salissa alkaa pikkuhiljaa näyttää tutulta ja normaalilta, Heinämäki kertoo hymyillen.

Vaikka kokoontumisrajoitukset ovatkin poistuneet, klubia ei aiota vielä täyttää aivan täyden kapasiteetin mukaisesti.

– 70 prosenttia on tällä hetkellä se täyttöaste, mitä meillä maksimissaan on. Se riittää hyvin, koska meillä on iso sali. Turvavälit pystytään siis pitämään edelleen.

Heinämäen mukaan on selvää, että niin Rytmikorjaamon henkilökunta, yleisö kuin artistitkin ovat odottaneet rajoitusten poistoa ja klubi-iltojen alkua kuin kuuta nousevaa.

– Ihanaa päästä pitkästä aikaa kunnolla keikoille. Tätä on odotettu. Myös artistit ovat tulossa iloisena elävän yleisön eteen.

Keväällä Rytmikorjaamolla päästiin järjestämään Elossa-klubi nimellä tehtyjä konsertteja, joihin saatiin ottaa yleisöksi 20 henkilöä kerrallaan. Markin ja Uusivirta nähtiin lavalla myös silloin.

– Olavi veti viisi keikkaa yhden päivän aikana. Se on semmoinen energiapakkaus, joka ei jätä kylmäksi ketään. Odotan itse myös Olavia lämmittelevää Mallaa, joka on vastikään julkaissut uuden albumin, Heinämäki kertoo.

– Perjantai on selkeästi semmoinen ensimmäinen varsinainen pikkujouluilta. Paljon on isompia ryhmiä tulossa, hän lisää.

Lipunmyynnin vilkkaudesta kysyttäessä Heinämäki kertoo viimeisen kahden viikon näyttäneen jo todella pirteältä. Lippuja keikoille uskalletaan vihdoin ostaa.

– Huomaa, että nyt alkaa olla kaikilla suhteellisen luottavainen ja mukava olo. Sellainen, että ollaan pääsemässä pikkuhiljaa takaisin normaaleille urille.

Syksyn aikana Rytmikorjaamolla tullaan näkemään monenlaista tapahtumaa.

Perjantaina alkaa kuukauden kestävä Taiteiden syksy -tapahtuma, johon sisältyy muun muassa valokuvanäyttely ja taideinstallaatio.

Luvassa on myös stand-uppia, kuten Ismo Leikola kolmella esityksellä marraskuussa.

Lisäksi järjestetään Syrämmellä-klubit Suvi Teräsniskan kanssa marraskuussa ja Jarkko Tammisen kanssa joulukuussa.

Onko niin, että nyt voi sanoa Rytmikorjaamon koronan jälkeisen ajan alkaneen?

– Se on vähän päivästä kiinni, mutta kyllä tästä on suunta vaan ylöspäin. Muutenkin on hyvin toiveikas tunnelma kokonaisuudessaan, Heinämäki iloitsee.

Emilia Tuomikoski