Hei, olen täällä! – Itseilmoittautuminen nopeuttaa asiointia keskussairaalassa

Seinäjoen keskussairaalan ottaa käyttöön asiakkaan itseilmoittautuimisen. Uudella tavalla sairaalaan ilmoittaudutaan keskiviikosta lähtien.

Ilmoittautumisautomaatit tuovat sujuvuutta asiointiin ja parantavat yksilön tietosuojaa. Sairaalan pääovilla järjestetään aluksi opastusta. Useimpiin yksiköihin jää asiakaspalvelupisteet, josta saa opastusta ja neuvontaa automaatilla asiointiin.

Poliklinikalle, tutkimuksiin tai vastaanotolle saapuva ilmoittautuu sairaalan pääovilla olevilla automaateilla, josta potilas saa käyntinumeron ja opastukseen vastaanottavaan yksikköön. Oikeassa yksikössä potilaan on ilmoittauduttava uudelleen.

Automaatilla asiointi sujuu nopeimmin, jos potilas antaa automaatin lukea kela-korttinsa tiedot tai syöttää koneeseen henkilötunnuksensa.

– Itseilmoittautuminen on laajasti käytössä eri puolilla Suomea. Potilaan prosessien ja potilastietojärjestelmien yhteensovittaminen on vaatinut paljon työtä, mutta käyttöönottoon päästään suunnitellun aikataulun mukaisesti, kertoo projektipäällikkö Satu Sorila.

Itseilmoittautuminen ei koske keskussairaalan vuodeosastoille tulevia eikä terveyskeskuksen vastaanotolla asioivia Y-talon puolella.

>>>>>>> Stashed changes