Huhtalaan lisää virkistys- ja asuinalueita? —Arkkitehtiopiskelijat ideoivat kaupunginosan tulevaisuutta

Tampereen yliopiston 48 arkkitehtiopiskelijaa on ideoinut tammi-helmikuussa Seinäjoen Huhtalan alueen itäosan tulevaisuutta

Noin 25 hehtaarin kokoinen suunnittelualue sijaitsee Huhtalantien ja Seinäjoen uoman välisellä alueella rajoittuen pohjoisessa Kirkkokatuun ja etelässä Koskenalantiehen. Alueella on nykyään muun muassa terveyskeskus. Arkkitehtiopiskelijoita on auttanut ideointityössä viitisentoista seinäjokelaista sparraajaa.

— Suurimmalle osalle opiskelijoista tämä harjoitustyö on ensimmäinen varsinainen aluesuunnittelutehtävä. Opiskelijaryhmät ovat löytäneet toisistaan poikkeavia ratkaisuja, joihin seinäjokiset sparraajat ovat tuoneet paikallista näkökulmaa, kertoo kurssin vetäjä, yhdyskuntasuunnittelun professori Juho Rajaniemi.

Rajaniemen mukaan opiskelijoiden ja paikallisten sparraajien yhteistyö on ollut antoisaa molemmin puolin.

— Opiskelijat ovat oppineet tärkeitä yhteistyötaitoja sekä saaneet arvokasta paikallistietoa, ja seinäjokelaisille on tarjottu tuoreita näkökulmia kotikaupunkinsa tulevaisuuteen.

Seinäjoen kaupungin yhteyshenkilönä kurssin aikana on toiminut kaavoitusarkkitehti Veli-Matti Prinkkilä. Hänen mukaansa opiskelijat ovat perehtyneet erittäin huolellisesti kaupungin ja suunnittelualueen ominaispiirteisiin.

— Olemme saaneet suunnitelmien myötä paljon hyviä ideoita, joiden avulla Huhtalan aluetta voidaan tulevaisuudessa kehittää. Alueella on runsaasti potentiaalia esimerkiksi laadukkaalle asuinalueelle ja viihtyisille virkistysalueille, sillä laaja suunnittelualue sijaitsee joen rannassa aivan keskustan tuntumassa.