Uutiset

Huhtalantie 10 tyhjenee pian

Entinen terveyskeskus on tiensä päässä. Terveyspalvelukeskuksen toiminnoille etsitään pikaisesti uusia tiloja. Uusia käyttäjiä ei tule, sillä rakennus puretaan. Kuva Jessika Ristimäki
  • Epari

Entisen terveyskeskuksen eli Huhtalantie 10:ssä sijaitsevan terveyspalvelukeskuksen korvaavien tilojen etsintä on aloitettu. Toiminnot joudutaan siirtämään uuteen paikkaan sisäilmaongelmien ja henkilökunnan oireilun vuoksi.

Ratkaisut pyritään tekemään maalis-huhtikuun aikana siten, että toteutussuunnittelu alkaisi touko-kesäkuussa. Suunnittelu- ja rakentamisaika korvaaville tiloille on 2,5 vuotta.

Rakennuksessa on tehty erilaisia toimenpiteitä sisäilman laadun parantamiseksi. Marraskuussa Seinäjoen kaupunki päätti Aluehallintoviraston työsuojelutarkastajan kanssa ylipaineistaa tilat tuloilmaa lisäämällä. Sisätilan ylipaineistuksella estetään kosteusvaurioista mahdollisesti johtuvien homeiden ja bakteerien kulkeutuminen rakenteista sisäilmaan.

Huhtala 10:stä on otettu 39 erilaista materiaali- ja sisäilmanäytettä. 12 näytteessä on todettu viite vauriosta. Vahva viite oli toisessa alapohjasta otetussa näytteessä.

– Rakenteelliset viat on korjattu tai niistä johtuvien epäpuhtauksien kulkeutuminen sisätilaan on estetty rakenteiden tiivistämisillä tai ilmanpainesuhteilla. Tehdyillä toimenpiteillä pyritään turvaamaan henkilökunnan ja asiakkaiden tilojen turvallinen käyttö ennen uusien korvaavien tilojen valmistumista, selvittää kaupunkiympäristöjohtaja Juha Takamaa.

Epari kertoi talossa olevista ongelmista tarkemmin 14.2.2018.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka