Uutiset

Ideapark haluaa olla Seinäjoen matkailuvaltti – Konstit ovat monet: ilmaisia konsertteja, tivoli, jättiterassi, uima-allas, iglusauna, mökkikylä, kaupunkijuna...

Ideapark on ostanut Tivoli Seiterän viihdyttämään asiakkaitaan 16. kesäkuuta saakka. Kuvat Virpi Kupiainen-Ämmälä
  • Epari

Seinäjoen Ideapark on satsannut paljon rahaa ja aikaa luodakseen palvelut, jotka houkuttelevat matkailijoita. Tivoli aukesi eilen, Huviparkin avajaiset ovat perjantaina.

Pohjanmaalla kaikki on suurta ja komiaa. Tästä hyvä esimerkki on Seinäjoen Ideaparkin kesän ohjelma, joka jatkuu syyskuun loppuun saakka. Tässä vaiheessa näkyvin osa kokonaisuutta on tivoli. Eilen avatussa tivolissa pääsee keikkumaan jos jonkinmoisissa laitteissa reilu pari viikkoa.

Huviparkiksi nimetyn alueen avajaisia vietetään perjantaina, mutta näyttävin lähtölaukaus kesälle on seuraavana päivänä pidettävä Ideafest. Siellä esiintyvät muun muassa Mikael Gabriel ja Teflon Brothers.

Festivaali käynnistää kauppakeskuksen kesän keikkaputken. Mikrofoniin tarttuvat esimerkiksi Stig, Jukka Poika, Pikku G, Antti Ketonen sekä Roope Salminen.

– Tulin tänne Oulusta ja silloin sanottiin, että mitään pientä Pohjanmaalle ei kannata rakentaa. Iso kesä ja syksy on tulossa. Tavoitteemme on olla Seinäjoen ykkösmatkailupaikka, sanoo Ideaparkin toimitusjohtaja Petri Häli.

Mies ei lähde arvelemaan, miten paljon väkeä satsausten odotetaan väkeä alueelle tuovan.

– Viime vuonna kauppakeskuksessa kävi joka kesäkuukausi puoli miljoonaa asiakasta. Se ainakin tulee ja kasvua tavoitellaan tietenkin.

Tekemistä ja näkemistä Ideaparkin parkkialueella riittää tivolin lähdettyäkin. Huviparkin sydän on ulkoravintola Bar Kontti. Sen yhteyteen avautuu Hälin mukaan kaupungin suurin, yli tuhannen neliön kesäterassi. Asiakaspaikkoja on 500.

– Terassilla on kymmenen metriä pitkä uima-allas, pari poreallasta ja iglumainen maisemasauna, jonka lauteilta on näköyhteys esiintymislavalle. Uima-altaassa on lämmitetty vesi, joten siellä ja porealtaissa viihtyy viileämpinäkin kesäpäivinä, Häli esittelee ylpeänä.

Terassin ympärille nousee muun muassa pomppulinna, beach volley -kenttä, kaksi padel-kenttää, karting- ja maastomönkijärata sekä jääkiekkokaukalo, jonka synteettisellä jäällä pääsee tekemään piruetteja helteelläkin.

– Kaikki hullut ja vieläkin hullummat ideat on kerätty yhteen, Tällainen kokonaisuus ensimmäisellä kerralla tuli. Seuraaville kesille on jo suunnitelmia vireillä ja vielä suurempia juttuja on tulossa, Häli lupaa.

Kaikki konsertit ovat maksuttomia. Myös osa tekemisestä on ilmaista huvia.

– Hinnat on pidetty kohtuullisina. Tivoliin esimerkiksi pääsee päiväksi alle kympillä ja uima-altaalle vitosella, Häli mainostaa.

Ideaparkin kaupungin puoleiseen päätyyn viime kesänä avattua matkailuvaunualuetta on kevään aikana laajennettu. Alueelle mahtuu 50 matkailuautoa tai -vaunua. Tänä keväänä karavaanialueen yhteyteen on rakennettu 13 mökkiä. Alueella on kaksi huoltorakennusta vessoineen ja suihkuineen. Sauna ja grillauskotakin löytyvät.

Mökkeihin on jo tehty muutamia varauksia. Ensimmäiset matkailuautot kaartavat kauppakeskuksen pihaan näinä päivinä.

– Ulkomaille ei vielä koronan takia uskalleta lähteä eli rahat käytetään kotimaanmatkailuun. Siitä potista haluamme osamme, Häli sanoo.

Matkailijoita palveleva alue on yli 21 hehtaarin kokoinen. Alueella liikennöi kaupunkijuna, jotteivät lomalaiset vain rasitu liikaa. Toinen kaupunkijuna ja linja-auto kuljettavat väkeä Seinäjoen keskustan ja Ideaparkin väliä.

Maan muissa Ideaparkeissa vastaavia satsauksia ei kesäohjelmaan ole vuosien varrella tehty.

Häli sen sijaan sanoo pitäneensä koko ajan mielessä, mitä Ideaparkin perustaja, liikemies Toivo Sukari kauppakeskuksen avajaisissa sanoi. Mies painotti, ettei kyseessä ole vain ostospaikka, vaan myös viihdekeskus.

– Asia tulee korostumaan tulevaisuudessa. Verkkokauppa lisääntyy, mutta netissä ei voi viihtyä samalla tavalla kuin kokemalla ja näkemällä asioita. Aito elämä saa suupielet nousemaan hymyyn, Häli analysoi.

Seuraavaksi hän paljastaa uutisen.

– Meille on tulossa oma elokuvateatteri. Se avataan reilun vuoden päästä.

Mihin satsauksilla tähdätään?

– Asia on yksinkertainen. Järjestämme kokemista ja tekemistä, joka tuo asiakkaita alueelle. Samalla he tekevät ostoksia myymälöissä ja vuokralaisemme ovat tyytyväisiä, Häli tiivistää.

Poimintoja Ideaparkin kesäohjelmasta

1.-16.6. Kesätivoli

4.6. Huviparkin avajaiset, esiintymässä mm. Joku Paikallinen Bändi

5.6. Ideafestit, esiintymässä mm. Ida Paul & Kalle Lindroth, Teflon Brothers, Mikael Gabriel, trubaduuri Jaakko Haanpää

12.6. Stig

19.6. Hovimuusikko Ilkka

3.7. Jukka Poika

7.7. Hurma

9.7. Petra

10.7. Lauluyhtye Vocal, Johanna Iivanainen

14.7. Aleksi Hakala

16.7. Joku Paikallinen Bändi

17.7. Esa Nummela, Luuvitonen

24.7. Tanja Vähäsarja

24.7. Pikku G

29.7. Aleksi Hakala

7.8. Back to arki -tapahtuma, esiintymässä mm. Mäkki

18.8. Mikael Konttinen

28.8. Venetsialaiset, esiintymässä Elonkerjuu, Antti Ketonen, Roope Salminen & Koirat

Virpi Kupiainen-Ämmälä

Katso Petri Hälin haastattelu Eparin Facebookista tai Instagramista.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka