Illalla katseet kohti Joupiskaa – Ilotulitus Seinäjoella alkaa jo 19.30

Seinäjoen uudenvuodenjuhla viime vuoden innoittamana Joupiskan liikuntakeskuksessa. Juhla alkaa tänään kello 19.00 Joupiskan rinneravintolan edustalla ja päättyy ilotulitukseen noin 19.30.

Viime vuonna Alakylä-seuran ja alueen yrittäjien järjestämä uudenvuoden ilotulitus sai niin suuren suosion, että Joupiskan lähikadut ruuhkautuivat pahasti. Sen vuoksi tänä vuonna liikennejärjestelyihin kiinnitetään erityistä huomiota. Poikkeavat liikennejärjestelyt alkavat tänään jo kello 17.00. Silloin Lakeudentie muutetaan yksisuuntaiseksi välillä Joupinrajan ja Piilosenkaaren liikenneympyrä. Katu on yksisuuntainen Joupinrajan liikenneympyrästä Huhtalantien suuntaan. Piilosenkaarelle asetetaan puomit Filssinkaaren ja Finskankaaren liittymiin. Myös Jouppilanvuorenrinteen liittymään asetetaan puomi.

Yleisöä pyydetään vähentämään liikenneruuhkia pysäköimällä autot läheisille parkkialueille. Noin kilometrin päässä tapahtumapaikasta sijaitsevat Seinäjoki Areenan, Seinäjoen jäähallin, OmaSP Stadionin, Jääurheilukeskuksen ja Alaseinäjoenkadun parkkialueet. Reilun kilometrin päässä Juhonkadulla on myös tapahtumakäyttöön varattu parkkialue. Joupiskan liikuntakeskuksen parkkialue on myös käytössä, mutta se oletettavasti täyttyy ensimmäisenä. Parkkialueille sopii yhteensä noin 1 400 autoa.

Sään salliessa tapahtuman alussa nähdään Joupiskan hiihtokoulun soihtulasku, jonka jälkeen Alakylä-seuran edustaja toivottaa kaikki tervetulleeksi. Seinäjoen kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki ja Seinäjoen seurakunnan tervehdyksen tuo kirkkoherra Jukka Salo. Puheiden jälkeen nähdään MoDe-ryhmän vanne-esitys.

Sään salliessa tapahtuman alussa nähdään Joupiskan hiihtokoulun soihtulasku, jonka jälkeen Alakylä-seuran edustaja toivottaa kaikki tervetulleeksi tapahtumaan. Seinäjoen kaupungin tervehdyksen tuo tapahtumaan kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki ja Seinäjoen seurakunnan tervehdyksen tuo kirkkoherra Jukka Salo. Puheiden jälkeen nähdään MoDe-ryhmän vanne-esitys.

Omin päin juhlivien kannattaa muistaa muutama sääntö: Ilotulitteita saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneille. Tämä koskee myös papatteja ja tähtisadetikkuja. Sen sijaan nallipyssyn nallit kuuluvat leludirektiivin piiriin, ja niissä on ikäraja 12 vuotta.

Pelastuslaitos muistuttaa, että ampumapaikkana on käytettävä sopivaa aukeaa ja raketit on suunnattava yleisöstä pois. Hyvä suojaetäisyys yleisöön on 25-100 metriä.