Ilmajoella ensimmäinen joukkoaltistuminen – koronakaranteeniin 73 henkeä Palonkylän koulusta, loppuviikko etäopetusta

Ilmajoella on tapahtunut ensimmäinen joukkoaltistuminen koronalle.

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä tiedottaa, että koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö on ollut Palonkylän koulussa maanantaina.

Osa oppilaista ja henkilökunnasta on altistunut koronalle. Altistuneita on tämän hetkisen tiedon mukaan 73. Kaikkiin altistuneisiin ollaan erikseen yhteydessä ja heidät asetetaan varotoimenpiteenä ja ohjataan tarvittaessa koronatesteihin.

Koulu on siirtynyt etäopetukseen loppuviikoksi.

Tilanne tänään:

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin tiistaina viisi uutta koronavirustartuntaa. Kaikki sairastuneet olivat jo karanteenissa olevia. Tartuntojen jäljitystyö on vielä käynnissä.

Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 502. Sairaalahoidossa on muutamia koronaviruspotilaita.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 68 389. Tiistaina tutkittiin peräti 514 näytettä. Testimäärät ovat kääntyneet kasvuun. Viime viikolla tehtiin 2227 testiä, joista positiivisia oli 0,7 prosenttia.

Etelä-Pohjanmaalla ei ole toistaiseksi todettu erityisen herkästi tarttuvaa muuntovirusta. Jotta koronatilanne ei pahentuisi alueellamme, sairaanhoitopiiri painottaa, että turvavälien noudattaminen ja suositusten mukainen kasvomaskien käyttö edelleen välttämätöntä.

Etelä-Pohjanmaa on saanut Suomeen toimitetuista rokotteista väestöosuuttaan huomattavasti pienemmän määrän. Alueella noudatetaan kansallista rokotusjärjestystä, jossa ensimmäiseksi rokotetaan koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat. Muiden ikääntyneiden rokottaminen on mahdollista, kun rokotetoimitukset lisääntyvät tulevina viikkoina.

Lue lisää koronatilanteesta Eparista 27.1.21 tai epari.fi. Kannattaa ottaa lehden Instagram ja Facebook seurantaan, niin tiedät enemmän.