Uutiset

Into asemanseudun veturiksi

Asemanseudun rakentamisen ensimmäinen vaihe alkaa näillä näkymin ensi vuonna. Into Seinäjoki vauhdittaa hanketta. Kuva Kari Löfhjelm
  • Epari

Seinäjoen asemanseudun kokonaissuunnittelu on tarvinnut vauhdittajaa. Veturiksi lähti kaupungin kehittämisyhtiö Into Seinäjoki Oy, joka tarvitsee lisää toimistotilaa. Uutta hybridirakennusta hahmotellaan matkakeskuksen nykyisen linja-autoparkin päälle.

Seinäjoen keskusta-alueen rakentamiseen läheisesti liittyvä asemanseudun kehittäminen on nyt linjattu. Kaupunginhallitus päätti tällä viikolla, että kaupunki sitoutuu välittömästi kaikilla toimialoilla suunnittelemaan asemanseudun toteuttamista.

Ensimmäinen rakennusvaihe alkaisi näillä näkymin jo ensi vuonna, viimeistään vuonna 2019. Hankkeelle haetaan nyt projektipäällikköä. Kokonaissuunnitelman mukaan koko alue olisi valmis 15-20 vuoden kuluessa.

– Ennen kuin rakentamaan päästään, on laadittava asemakaava. Katuverkoston ja pysäköinnin suunnittelu on tärkeää, samoin kunnallistekniikan investointeihin varautuminen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pasi Kivisaari kertoo.

Maanhankinnasta ja maankäyttöoikeudesta neuvotellaan parhaillaan. Keskeiset neuvottelukumppanit Liikennevirasto ja VR suhtautuvat hankkeeseen myönteisesti.

Uutta rakennusta kaavaillaan matkakeskuksen viereen linja-autoparkin päälle. Se olisi niin sanottu hybridirakennus, johon tulisi toimistoja, hotelli, ravintoloita ja kokoustiloja.’

– Matkakeskus ei muuta minnekään. Kyse on siitä, että nykyinen määrä laitureita, ja myös raiteita, on ylimitoitettua ja aiheuttaa alueelle tyhjäkäyntiä. Logistiikkaan ja rakentamiseen liittyvät kysymykset ratkaistaan suunnittelun edetessä, Kivisaari muotoilee.

Into Seinäjoki on kartoittanut lisätiloja sekä Framilta että asemanseudulta. Jälkimmäinen sopisi heidän tarpeisiinsa. Samalla kehitysyhtiö toimisi rakentamisen aloittamisen veturina.

Into on odottanut kaupungilta linjanvetoa, miten asemanseudun kehittämistä vauhditettaisiin. Nyt näyttää siltä, että vauhtiin viimein päästään.

– Asemanseutu sopii monen vuokralaisemme asiakaskysyntään. Tarkoitus on laatia esisopimukset potentiaalisten vuokralaisten kanssa, Into Seinäjoen toimitusjohtaja Hannu Kantonen sanoo.

Framilta ei siis olla muuttamassa pois, vaan hankkimassa lisää tilaa. Intolla on intressit pysyä jatkossakin kehittyvällä Framin alueella, jossa on toimistotiloja 20 000 neliötä.

– Tavoitteena on saada lisää toimistotilaa noin 5 000 neliötä, Kantonen kaavailee.

Into Seinäjoki on rakennuttajana tässä noin kymmenen miljoonan euron hankkeessa. Tarkoitus on kilpailuttaa urakka kevään 2018 aikana.

Teksti: Outi Rantala

Lue koko artikkeli 11.10.2017 Eparista.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka