Uutiset

Jaksaa, jaksaa! – Pian valmistuu komea kaupunki

Aseman seudun yleissuunnitelma valmistuu tammikuun loppuun mennessä. Luvassa on upea kokonaisuus. Kuva: Oopeaa
  • Epari

Seinäjoen ydinkeskustan remontti on koetellut niin asukkaiden kuin alueen yrittäjienkin hermoja.

Kauan ei hammasta enää tarvitse purra, sillä vielä nyt täyden mylläkän alla olevasta keskustasta kuoriutuu jo tämän vuoden aikana moderni ja salonkikelpoinen maakuntakeskuksen olohuone.

Keskustorin kannen rakentaminen alkaa keväällä ja valmistuu loppuvuonna. Keskustorin kansi pysyy lämmitysjärjestelmän ansiosta sulana koko vuoden. Sitä pitkin on turvallista kiitää jouluostoksille kaupasta toiseen.

– Torista tulee viihtyisä koko maakunnan kohtaamispaikka. Asiakasmäärät kasvavat ja se avaa yrityksille aivan uusia mahdollisuuksia, visioi kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki.

Parkkihalli näyttää vielä kovin keskeneräiseltä, mutta noin 330 autoa vetävän hallin ja sen päällä olevien kerrostalojen ovet aukeavat jo helmikuun lopussa.

Autot saavat väistyä keskustasta kävelijöiden tieltä pikku hiljaa. Vuoden kuluttua suuri osa keskustasta on jo kävelypainotteista aluetta.

– Keskusta muuttuu turvalliseksi asuinpaikaksi myös lapsiperheille. Joka vuosi rakentuu ainakin muutama kerrostalo. Asukasluku nousu ydinkeskustassa vilkastunutta palveluntarjontaa. Ne ja erilaiset tapahtumat vetävät keskustaan väkeä sen ulkopuoleltakin, pohtii kaavoitusjohtaja Martti Norja.

Tämän vuoden aikana valmistuvat kaupungin- ja virastotalon remontit. Rakennustyöt siirtyvät Patruunan kortteliin, sen ympäristöön ja keskustan pohjauspuolelle.

– Seuraava ja ehkä jopa kaikkein suurin rakennuskokonaisuus tulee asemalle, tietää elinvoimajohtaja Erkki Välimäki.

Kaupungin osalta alueen suunnittelu etenee yleissuunnitelman jälkeen vaiheittain tehtävällä asemakaavoituksella. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi vuonna.

Ensimmäisenä konkreettisena rakennuskohteena on hotelli Alman laajennus. Sen jälkeen työkoneet siirtyvät asemalle. Sinne on tarkoitus rakentaa toimistotiloja ja koti 1 500 ihmiselle. Veturitallien alue muuntuu kulttuuri- ja tapahtumakeskukseksi. Kokonaisuus on valtava. Asemakortteliin on tulossa 72 000 kerrosalaneliömetriä ja koko alueelle 113 900 kerrosalaneliömetriä.

Teksti: Virpi Kupiainen-Ämmälä

Lue koko juttu Eparista 3.1.2018.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka