Jalkapallon Veikkausliigan alkuun on enää kuukausi – SJK hakee nyt yhteishenkeä ja treenaa testituloksiin perustuvalla ohjelmalla

Jalkapallon Veikkausliigan ottelut alkavat kuukauden kuluttua. Seinäjoen Jalkapallokerho kausi alkaa 6. huhtikuuta kotiottelulla. Silloin vastassa on helsinkiläinen HIFK.

Pelikauteen joukkue valmistautuu jo täydellä teholla. Viikonlopun SJK leireilee Eerikkilässä ja pelaa harjoitusottelun Ykkösessä pelaavaa FC Hakaa vastaan perjantaina. Harjoituspelin lisäksi joukkue käy läpi yhteisiä asioita ja nostaa joukkuehenkeä.

Leiripaikka on Suomen Palloliiton virallinen harjoituskeskus, missä leireilee kaikki Suomen maajoukkueet. Keskuksessa on valmiiksi räätälöidyt leirimahdollisuudet huippujalkapallolle.

– Olemme olleet nyt oikeastaan kolme kuukautta Wallsportilla ja tekee päälle hyvää päästä vähän pois rutiineista ja vaihtaa ympäristöä, kertoo päävalmentaja Alexei Eremenko.

Tarkoitus on myös kehittää tekemistä kaikilla tavoilla.

– Pääsemme parantamaan yhteishenkeämme ja työskentelemään heidän mentaalisen valmennuksen osaston kanssa. Pojat pääsevät paremmin tutustumaan toisiinsa. On tärkeää, että joukkue viettää yhdessä aikaa myös ilman meitä staffin jäseniä.

Perjantain SJK näkee harjoituspelissä talven työn tulokset.

– Näemme, mitä olemme saaneet aikaan ja mitä meidän pitää vielä kehittää. Kokonaisuutena näkisin, että meillä on leirille erittäin hyvä ohjelma ja erittäin hyvät suunnitelmat. Joukkueemmekin on tällä hetkellä lähes valmis. Kenties vielä yksi pelaaja on tulossa, Eremenko paljastaa.

Ennen Eerikkilää SJK vietti alkuviikon fyysisten testien muodossa SJK:n yhteistyökumppanina toimivan Kuortaneen Urheiluopiston testilaboratorioissa. Joukkue kävi tammikuussa testeissä ja teki nyt saman testipaketin.

– Tulokset ovat menneet eteenpäin juuri niissä treeneissä mitä olemme tehneet, joten olen tyytyväinen kehitykseen. Nyt tarkennamme tuloksien perusteella harjoittelua entisestään. Kehitystyö ja analysointi jatkuvat myös tulevaisuudessa. Tämä on jatkuva prosessi, sanoo fysiikan- ja suorituskyvyn osaston johtaja Mikko Kujala.

Kujalan mukaan nyt kehitetään lajia, ei pelkästään fysiikkaa.

– Treeni liittyy taktiikkaan, pelin kokonaisuuteen, pelaajan valmistautumiseen, palautumiseen ja henkiseen puoleen. Nyt on saatu ensimmäiset askeleet ja koko ajan analysoidaan omaa tekemistämme ja tehdään viilauksia samaan aikaan sitten eteenpäin.

SJK pelaa Eerikkilän leirin jälkeen lisää harjoitusotteluita: SJK kohtaa ensi viikolla Ykkösessä pelaavan TPS:n ja Veikkausliigan KuPS:n. Molemmat ottelut pelataan vieraskentillä.